De pony's van de Zonnehoeve
Boek

De pony's van de Zonnehoeve ([2014])/ Gertud Jetten, tekeningen: Ina Hallemans

Bundeling met drie verhalen over de pony's van manege De Zonnehoeve. Pony Jacco het niet meer naar zijn zin op de manege, Goldy verhuist als ze een keuring wint en Romario wordt verkocht aan een kinderboerderij. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bundeling van drie eerder los verschenen verhalen uit de reeks 'Manege de Zonnehoeve'. In 'De stoere pony' heeft pony Jacco het niet meer naar zijn zin op de manege. Hij probeert aan de bazin van de manege duidelijk te maken dat hij voor een menkarretje wil lopen. In 'Pony van goud' wint pony Goldy een keuring. Ze verhuist naar chique stal in de buurt. Maar ze gaat de manege steeds meer missen. In 'Een pony met pit' wordt shetlandpony Romario verkocht aan een kinderboerderij, omdat hij zo veel streken uithaalt op de manege. Maar dat was niet de bedoeling! De pony's op de manege praten met elkaar, maken grapjes en zijn soms boos. Hierdoor leert de lezer de karakters van de pony's kennen. De enkelvoudige verhaallijn is gemakkelijk te begrijpen voor jonge kinderen, maar al met al zijn het wat magere, ongeloofwaardige verhaaltjes. De illustraties in zachte kleuren zijn tussen de teksten geplaatst. De kleine, vluchtig ingekleurde pentekeningen zorgen voor afwisseling. Sommige plaatjes komen meerdere keren voor. Aan de binnenzijde van het voor- en achterplat worden de pony's voorgesteld. Als boekenlegger is een metalen pony aan een koord toegevoegd. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020662801

Titel De pony's van de Zonnehoeve
Uniforme titel De stoere pony Pony van goud Een pony met pit
Auteur Gertud Jetten
Secundaire auteur Ina Hallemans
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2014]
Overige gegevens 95, 95, 95 pagina's - tekeningen - 22 cm
Annotatie Bevat: De stoere pony ; Pony van goud ; Een pony met pit. - Oorspronkelijke uitgaven: 2011. - (Manege de Zonnehoeve)
ISBN 9789020662801
PPN 376286733
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Manege de Zonnehoeve
Boek

Manege de Zonnehoeve (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Gertrud Jetten