De sneeuwman en de sneeuwhond
Boek

De sneeuwman en de sneeuwhond een vingerpopboek ([2014])/ vertaling [uit het Engels] Mascha de Vries

Billy heeft een sneeuwpop en een sneeuwhond gemaakt, die ineens tot leven komen. Met elkaar beleven ze een geweldige nacht. Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde potloodtekeningen en een stoffen vingerpop. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Billy heeft een sneeuwpop en een sneeuwhond gemaakt, die 's avonds tot leven komen. De sneeuwhond doet alles wat een gewone hond doet behalve.... dat hij samen met de sneeuwman en Billy gaat vliegen. Een vingerpopboek, gebaseerd op het klassieke tekstloze prentenboek 'De sneeuwman' van Raymond Briggs uit 1978, en met name op het vervolg - met tekst - uit 2013, 'De sneeuwman en de sneeuwhond'*. Zes hardkartonnen bladzijden in oblong formaat met in het midden een rondje waaruit de vingerpop, het hoofd van de sneeuwhond, steekt. Aan de achterkant kun je, door je vinger erin te laten bewegen, het hondje als het ware tot leven brengen. De illustraties zijn kleurrijk, redelijk gedetailleerd met als hoofdkleur 'ijsblauw'. De korte één-regelige tekst, een slap aftreksel van het origineel, staat boven of onder aan de bladzijde. Wat het boek vooral leuk maakt, is het beweegbare kopje van de sneeuwhond. Het grappige popje is gemaakt van wit pluche met twee gekleurde sokken over zijn oren. Een boek om heel vaak te bekijken. De uitvoering is stevig, zodat ook de sneeuwhond een lang leven heeft bij intensief gebruik. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047617334

Titel De sneeuwman en de sneeuwhond : een vingerpopboek
Secundaire auteur Raymond Briggs ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, [2014]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - illustraties - 15 × 22 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op de karakters van Raymond Briggs - Vertaling van: The snowman and the snowdog : finger puppet book. - (c)2012-2013
ISBN 9789047617334
PPN 377501530
Thematrefwoord Winter ; Wensdromen
Taal Nederlands