Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het grote avonturenboek
Boek

Het grote avonturenboek ([2014])/ tekst en tekeningen Harmen van Straaten

Drie kinderen ontmoeten een man met en gouden tand. Hij verkoopt hen een toverlamp die je wens uit laat komen. Daardoor beleven ze spannende avonturen. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bundeling van drie eerder los verschenen boekjes uit de reeks 'De toverlamp'. In 'De draak' maakt Minne kennis met zijn nieuwe buurjongen Jeroen die een prachtige boomhut heeft. Jeroen vertelt een over een drakenei dat hij daar bewaakt. De moederdraak is door een heks gevangen. Als Minne leest over een geest in een toverlamp, staat die 's nachts voor zijn bed en neemt hem en Jeroen mee om de draak te redden. In 'De raket' bouwen Ben en Eva samen in de tuin een raket. Een man met een gouden tand verkoopt hen een toverlamp. Deze zou wensen in vervulling laten gaan. 's Nachts verschijnt de geest uit de lamp en broer en zus vliegen naar de maan. Tom schuilt in 'De schat' voor de regen in het oude kasteel. Van een man met gouden tand mag hij over een olielamp wrijven en een wens doen. Het wordt een mooie wens, niet voor zichzelf, die tevens het begin vormt van een spannend avontuur. De verhalen worden in begrijpelijke taal met veel dialoog verteld, in korte zinnen met enkel een- en tweelettergrepige woorden, hoofdletters en interpunctie, AVI-M4. Elke pagina wordt opgesierd met vlotte, aantrekkelijke ingekleurde pentekeningen van de auteur. Stevige, verzorgde uitgave met aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020681901

Titel Het grote avonturenboek
Uniforme titel De draak De raket De schat
Auteur Harmen van Straaten
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2014]
Overige gegevens 29, 31, 29 pagina's - tekeningen - 24 cm - prijs €13,95
Annotatie Bevat: De draak ; De raket ; De schat. - Oorspronkelijke uitgaven: 2006, 2003, 2005. - (De toverlamp ; Klavertje twee-serie)
ISBN 9789020681901
PPN 377501379
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Wensen (zelfst. nw.) ; Magie
Taal Nederlands