Mijn mooie minibijbel
Boek

Mijn mooie minibijbel ([2014])/ door Bethan James, met illustraties van Estelle Corke ; vertaling [uit het Engels]: Nelleke Scherpbier

Elf verhalen uit de Bijbel worden in het kort naverteld. Hardkartonnen prentenboekje met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Hardkartonnen peuterbijbeltje met een vrolijke uitstraling. Met in totaal elf uiterst korte verhalen wordt een soort dwarsdoorsnee van en een eerste kennismaking met de Bijbel gegeven. Bijna alle verhalen hebben echter een hoog 'feelgood-gehalte'. Hierdoor blijft weinig over van de essentie en de urgentie van de originele verhalen. De verhalen zijn zodanig ingekort, dat bv. bij de behandeling van de Bergrede het grootste deel van de rede zelf niet wordt benoemd. Daarentegen wordt wel vier keer de titel van het verhaaltje (God houdt van jou!) herhaald. Er is ook weinig samenhang tussen de verhalen. Alleen het sterven en opstaan van Jezus vormen een soort tweeluikhoofdstukjes. De teksten, zo'n zes zinnen per verhaal, staan in de obligaat vrolijk ingekleurde computeranimatie-illustraties. Kleine stevige uitgave met twee afgeronde hoeken. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086011292 | 24 pagina's

Titel Mijn mooie minibijbel
Auteur Bethan James
Secundaire auteur Estelle Corke ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Uitgeverij Benjamin, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 16 cm
Annotatie Vertaling van: My teeny tiny bible. - Anno Domini Publishing, 2014
ISBN 9789086011292
PPN 372714676
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijbelverhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbelverhalen