Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten
Boek

Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten ([2014])/ Judith Nab, redactie: Nicole Amsler ; fotografie: Nicole Amsler, Mark Berghoef, Judith Nab ; met tekeningen van alle kinderen, Dirck Nab en Judith Nab

Maak jij je ook wel eens zorgen over de aarde? Samen met wetenschappers als een sterrenkundige en een geoloog denken kinderen na over een bewoonbare wereld. Grote uitgave met tekeningen, foto's en schilderingen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Wat is het begin van alles? Hoe diep is de aarde? Is er leven op de oceaanbodem? In dit grote boek met grote illustraties verbeelden drie teams van kinderen en wetenschappers het onbekende - heelal, binnenkant van de aarde, diepzee - onder het motto: alles kan en fantasie is waar. Het boek is genereus vormgegeven, met veel ruimte voor de (ontwerp)tekeningen en kleurrijke schilderingen van kunstenaar Judith Nab. Zij liet zich voor dit internationale project inspireren door de 10-jarige Mira uit Zürich die zich zorgen maakt over de smeltende ijskappen en een plan wil om de wereld te redden. Het boek is de weerslag van de uitgewerkte ideeën van de drie teams in de 'ateliers'. Wetenschappers - o.a. sterrenkundige, seismoloog, zeegeoloog - leggen in interviews complexe theorieën uit en laten zien dat onderzoek niet zonder verbeeldingskracht kan. Het boek is een pleidooi voor de verwondering. Gezien de soms pittige onderwerpen en vrij uitgebreide tekst geschikt om samen te lezen (kind en volwassene) en voor projecten in schoolverband. Met bijbehorende website (www.judithnab.nl) en (in 2015) een theatrale installatie. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089671684 | 111 pagina's

Titel Mijn huis, de rest van de wereld en daarbuiten
Auteur Judith Nab
Secundaire auteur Isha Scheenaard ; Nicole Amsler ; Dirck Nab
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, [2014]
Overige gegevens 111 pagina's - illustraties - 36 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar het waargebeurde verhaal van Isha Scheenaard
ISBN 9789089671684
PPN 376975482
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Aarde
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde