Amsterdam en vele anderen. Seizoen 2
DVD

Amsterdam en vele anderen. Seizoen 2 ([2015]), regie Norbert ter Hall

De relatieperikelen van de stadse Eva en de van het Zeeuwse platteland afkomstige Adam die nu hun leven als jonge ouders moeten voortzetten in combinatie met de belevenissen van andere Amsterdammers.

Recensie

Seizoen 2 (2014) van de televisieserie* onder regie van Norbert ter Hall naar het scenario van Robert Alberdingk Thijm. Hoofdpersonen in deze romantische mozaïekvertelling zijn opnieuw het stadse meisje Eva en Adam, een jongen die van het Zeeuwse platteland in Amsterdam is gaan wonen. Eva en Adam zijn inmiddels een stel en Eva kan elk moment bevallen van hun kind. Ze hebben geen idee wat hen als jonge ouders boven het hoofd hangt, maar bovendien moeten ze eerst het vertrouwen in elkaar zien te herstellen. De stad speelt een hoofdrol in de talloze bijverhalen die direct of indirect van grote invloed zijn op het leven van onze hedendaagse Adam en Eva. In de hoofdrollen Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx. Mark Moorman (Parool 8-11-'14) ziet 'een sterke cast' en schrijft: 'In elke episode worden aan deze centrale verhaallijn op een fraaie en geestige manier korte, thematisch verwante verhaaltjes geknoopt, zodat uiteindelijk een prachtig beeld van de stad ontstaat. Net als in het eerste seizoen is dwars door het stadsleven heen met een undercovercrew gedraaid, die het optimale probeert te halen uit Amsterdam als decor (...) In het tweede seizoen hebben de makers de vorm volledig onder controle en valt op hoe emotioneel treffend de verhaallijnen soms zijn.' Acht afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 8718836862342

Titel Amsterdam en vele anderen. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Norbert ter Hall ; Teun Luijkx ; Eva van de Wijdeven
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2015]
Overige gegevens 4 dvd-video's (8× ca. 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Teun Luijkx, Eva van de Wijdeven, Rick Paul van Mulligen, Sanne den Hartogh. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: Nederland, 2014
ISBN 8718836862342
PPN 383611393
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Amsterdam
Taal Nederlands