Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Eendagsvlinders en andere verhalen uit de psychotherapie
Boek

Eendagsvlinders en andere verhalen uit de psychotherapie ([2015])/ Irvin D. Yalom

Verslag van tien therapeutische gesprekken waarin de therapeut door zich ontvankelijk op te stellen voor de levensvragen van de client en invoelend te luisteren een authentieke en helende relatie weet aan te bieden.

Aanwezigheid

Recensie

Een uitmuntend beeld van kwalitatief hoogwaardige therapeutische gesprekken. Elk van de tien verhalen doet verslag van een therapeutisch gesprek waarin de therapeut een authentieke, helende relatie aanbiedt, waardoor de client verder kan groeien en zin voor zijn leven kan ontdekken. Bijvoorbeeld: een client ziet kans haar versplinterde kijk op de werkelijkheid te herstellen, of een verpleegkundige maakt kennis met haar betere ik. Yalom schrijft zijn boeken voor lezers die zich interesseren voor persoonlijke groei, of die zichzelf kunnen herkennen in de existentiële crises die weergegeven worden. Het sterke in de hoofdstukken die hij componeert, is het feit dat de lezer aanschouwelijke lessen in psychotherapie 'meemaakt', waardoor de persoon van de cliënt in de focus van de aandacht blijft. Hij wijst op het grote belang van ontvankelijk zijn voor de 'bestaansvragen' die de cliënt naar voren tracht te brengen. Geschreven in goede stijl en met sterke beelden die de levensechtheid onderstrepen. Indrukwekkend verslag, voor zowel de psychotherapeut als de ontwikkelde leek, dat duidelijk maakt hoe invoelend luisteren de psychotherapie tot een vorm van kunst kan maken. Zeer aanbevolen.

Specificaties

Nederlands | 9789460038853 | 191 pagina's

Titel Eendagsvlinders en andere verhalen uit de psychotherapie
Uniforme titel Eendagsvlinders
Auteur Irvin D. Yalom
Secundaire auteur Miebeth van Horn
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2015]
Overige gegevens 191 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Miebeth van Horn - Vertaling van: Creatures of a day, and other tales of psychotherapy. - New York : Basic Books/Perseus Books Group, (c)2015
ISBN 9789460038853
PPN 377416878
Rubriekscode 607.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Psychotherapie; Verhalen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Psychotherapie