Planetenjagers
Boek

Planetenjagers op zoek naar buitenaards leven (2014)/ Lucas Ellerbroek, illustraties Lucas Ellerbroek, Brechje Schreinemakers, Koen Maaskant

Inleiding in de zoektocht naar nieuwe exoplaneten, planeten die bewegen rond andere sterren en die mogelijk leven bevatten.

Recensie

Op dit moment is het zoeken naar nieuwe exoplaneten, dat zijn planeten die bewegen rond andere sterren dan de zon, een belangrijk thema binnen het sterrenkundig onderzoek. De auteur van dit boek is een gepromoveerd sterrenkundige. Dit boek is echter geen specialistisch werk, het is veeleer een levendig verhaal vol anekdotes en interviews met hoofdrolspelers in het onderzoek. Die levendige vertelling begint bij mensen als Giordano Bruno, de koppige monnik die op de brandstapel belandde omdat hij schreef over mogelijke andere werelden, en Christaan Huygens, de briljante wetenschapper die zich eeuwen geleden al waagde aan populairwetenschappelijke verhalen over Hemelse Aardkloten. Omdat de echte ontdekkingen van de laatste tientallen jaren zijn, konden de verhalen over de onderzoeksmethoden uit de eerste hand worden opgetekend. Met als enige kanttekening dat sommige principes beter met afbeeldingen hadden kunnen worden uitgelegd dan met woorden, is dit een zeer boeiende inleiding in een belangrijk vakgebied.

Specificaties

Nederlands | 9789035141407 | 316 pagina's

Titel Planetenjagers : op zoek naar buitenaards leven
Auteur Lucas Ellerbroek
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Prometheus, 2014
Overige gegevens 316 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789035141407
PPN 372489362
Rubriekscode 552.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astrobiologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astrobiologie