De dolle tweeling 3
DVD

De dolle tweeling 3 ([2015])/ Regie Dagmar Seume

Door een misverstand krijgt de kostschool van de tweelingzusjes Hanni en Nanni een groep Engelse schooljongens op bezoek. Hanni en Nanni worden verliefd op één van hen.

Aanwezigheid

Recensie

Derde Duitse jeugdfilm* naar de boeken over de dolle tweeling van Enid Blyton, die werden geschreven tussen 1941 en 1945. Regisseur is deze keer Dagmar Seume, de tweeling Jana en Sophia Münster speelt voor de derde keer de rollen van de tweeling Hanni en Nanni. Het verhaal is gemoderniseerd en speelt in onze tijd. De tweeling is inmiddels een jaar of dertien en repeteert met de andere meisjes van kostschool De Lindenhof voor het eindejaarstoneelstuk 'Romeo en Julia'. Door een misverstand blijken de uitgenodigde Engelse uitwisselingsscholieren geen keurige meisjes, maar lawaaiige jongens. Hanni en Nanni worden verliefd op dezelfde jongen. Monica Meijer (cinemagazine.nl) geeft 3 sterren: 'Genoeg verwikkelingen dus om de tieners verschillende stadia van emoties te laten tonen en dat gaat ze best aardig af. Maar gelukkig is er net als in de twee voorgaande films én de boeken genoeg ruimte voor plezier. (...) Eerlijk is eerlijk: 'De dolle tweeling 3' is gewoon de beste in de rij.' De film is Nederlands nagesynchroniseerd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983962576

Titel De dolle tweeling 3
Uniforme titel Hanni & Nanni 3 Hanni und Nanni 3 De dolle tweeling drie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dagmar Seume ; Jana Münster ; Sophia Münster ; Katharina Thalbach ; Enid Blyton
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Jana Münster, Sophia Münster, Katharina Thalbach. - Nederlands nagesynchroniseerd - Gebaseerd op de boeken van Enid Blyton - Videoversie van de films: Duitsland : UFA Cinema, 2013 - Oorspronkelijke titel: Hanni & Nanni 3
ISBN 8711983962576
PPN 384096662
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Tweelingen
Taal Nederlands