Welkom bij de Romeinen
DVD

Welkom bij de Romeinen ([2015])/ script en regie: Niek Barendsen

Historische talkshow met sketches waarin bekende mensen uit de Romeinse oudheid langskomen om hun verhaal te vertellen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische comedy in acht afleveringen over het leven in de Romeinse tijd. In de vorm van een talkshow ontvangt presentatrice Dorine Goudsmit (gespeeld door Plien van Bennekom) Romeinse gasten 'die al eeuwen dood zijn'. Dit wordt afgewisseld met sketches in de geest van 'Het klokhuis'. Gasten zijn o.a. Romulus en Remus, Nero, Caesar, Cleopatra, Ovidius en Augustus. Historicus Fik Meijer is bij de serie betrokken zodat de feiten kloppen. De serie heeft dezelfde opzet als 'Welkom in de Gouden Eeuw'* (2012), Niek Barendsen van 'Het Klokhuis' is opnieuw de scenarioschrijver en regisseur. Veel bekende acteurs vertolken de rollen, onder meer Paul de Leeuw, Pierre Bokma, Carice van Houten, Alex Klaasen, Hans Kesting, Frank Lammers, Waldemar Torenstra en Arjen Ederveen. Jean-Pierre Geelen (volkskrant.nl): 'Goudsmit (Plien van Bennekom) speelde haar rol als licht onnozele presentatrice weer met verve. Een vleugje Linda de Mol en Koefnoen, met gasten die al eeuwen dood zijn, vertolkt door de beste acteurs en cabaretiers (...) De sleutel tot het succes van deze reeks schuilt natuurlijk in de knipoog naar de (meekijkende) ouders.' Zie ook www.welkombijderomeinen.nl. Uitgezonden op NPO Zapp. Voor kinderen van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344755931

Titel Welkom bij de Romeinen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Niek Barendsen ; Plien van Bennekom
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2015]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 25 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder meer: Plien van Bennekom. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie: Nederland : NTR, 2014
ISBN 8717344755931
PPN 384104770
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Oudheid