Hartig gekruid
Boek

Hartig gekruid over de vrouw die haar man bereidt (september 2014)/ Natalie Young, vertaald [uit het Engels] door Erica Feberwee

Na een lang huwelijk met een echtgenoot die haar systematisch kleineerde en isoleerde, vermoordt ze hem en eet ze hem op.

Recensie

Na een zeer ongelukkig huwelijk van ruim dertig jaar met een man die haar systematisch kleineerde en isoleerde begaat Lizzie Prain een wanhoopsdaad: ze vermoordt haar man. Meteen weet ze wat haar te doen staat: ze wil niet naar de gevangenis. Hem begraven of verbranden betekent dat hij gevonden kan worden, en dus besluit ze hem te bereiden en op te eten. Bovendien vindt ze dit moreel juist. Wat volgt is een zeer gedetailleerd verslag van het in stukken hakken van zijn lichaam en de exquise bereiding van de lichaamsstukken en de steeds grotere fysieke weerzin die het haar kost hem op te eten, van de knokige handen met weinig vlees tot de grote dijstukken en zijn ingewanden. Ondertussen pept ze zichzelf op met puntsgewijs opgeschreven tips voor het koken en aanwijzingen om het geestelijk vol te houden met de belofte op haar nieuwe leven. Donker, gruwelijk en tegelijk lichtvoetig en met humor geschreven. Fascinerend onderwerp in een boek dat verder nauwelijks een plot kent. Debuut van de Britse auteur, die aldaar en in VS lovende kritieken kreeg. Niet geschikt voor lezers met een zwakke maag. Royale letter.

Specificaties

Nederlands | 9789022330722 | 286 pagina's

Titel Hartig gekruid : over de vrouw die haar man bereidt
Auteur Natalie Young
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Manteau, september 2014
Overige gegevens 286 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Season to taste, or, How to eat your husband. - London : Tinder Press, 2014
ISBN 9789022330722
PPN 383042852
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Kannibalisme
Taal Nederlands