Het kasteel van Muis
Boek

Het kasteel van Muis een Muis pop-up- en speelboek (2014)/ Lucy Cousins, vertaling [uit het Engels] Studio Bos

Muis en haar vrienden wonen in een middeleeuws kasteel. Ze gaan boogschieten en houden een riddertoernooi. Vierkant prentenboek met eenvoudige schilderingen in felle kleuren, beweegbare flapjes, losse figuren en een uitvouwbaar kasteel. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Muis en haar dierenvrienden wonen in een middeleeuws kasteel. Er komt bezoek vanwege een boogschiettoernooi. Kenmerkend in de prentenboeken over Muis zijn de felle kleuren, effen vlakken en het gebruik van dikke zwarte handgeschreven letters die harmoniëren met de dito contourlijnen rondom figuren, attributen en entourage. Door aan een schuifje op een van de bladzijden te trekken, ontstaat een uitklapbaar 3D-kasteel van buigzaam karton, compleet met wachttorens, loopgangen en ophaalbrug; er valt veel te zien. Er is ook een vel met losse onderdelen die moeten worden uitgedrukt en in elkaar gevouwen zoals een kanon, paarden en de vrienden van Muis, in middeleeuwse kleding. De platte figuren zijn tweezijdig verbeeld en via inkepingen haaks te bevestigen op dubbelgevouwen rondjes zodat ze kunnen worden neergezet. Om de ruiters ook nog te paard te laten gaan vereist een erg goede motoriek, omdat de inkepingen te diep zijn uitgevoerd. Bij de prenten zijn enkele tekstregels toegevoegd, met o.a. zoekopdrachten zoals: 'Waar is de draak?' Deeltje uit de serie vierkante pop-upspeelboeken over Muis*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025866587

Titel Het kasteel van Muis : een Muis pop-up- en speelboek
Uniforme titel Mijn vriendje Muis
Auteur Lucy Cousins
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2014
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Kom binnen en doe mee! - Achterkant vermeldt: Mijn vriendje Muis - Vertaling van: Maisy's castle. - London : Walker Books Ltd., (c)2014
ISBN 9789025866587
PPN 376381752
Thematrefwoord Ridders ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands