Griezelen
Boek

Griezelen (september 2014)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik wil in de tuin kamperen met zijn vrienden. Hij is van plan zijn vrienden eens lekker te laten griezelen. Maar dan hoort hij enge geluiden. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Rik wil in de tuin kamperen met zijn vrienden. De vorige keer was hij tot twee uur in de nacht aan het keten. Als hij zijn ouders heeft overtuigd, wordt de tent opgezet. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig en zonder hulp van zijn vader lukt het niet. Rik heeft zich met zijn vrienden goed voorbereid. Er is van alles te eten en er zijn zaklampen. Hij is niet van plan braaf te gaan slapen, hij is van plan zijn vrienden eens lekker te laten griezelen. Maar als het eenmaal donker wordt, hoort hij zelf allerlei enge geluiden. Deel uit de reeks 'Vieze Rik'*, met eenvoudige zwart-wittekeningen die geestig bedoeld zijn. De tekst is in de verleden tijd geschreven en soms zelfs vanuit de voltooid verleden tijd. Er is een ruime interlinie tussen de zinnen en ook het gebruikte lettertype is ruim, AVI-E5. Op elke pagina staan inktvlekjes. Het is opvallend dat Vieze Rik in dit verhaal helemaal niets smerigs doet, iets wat je als lezer wel verwacht. Luchtig verhaaltje over drie vrienden die in een tent willen slapen met herkenbare dialogen en gespreksonderwerpen. Niet iedereen zal het omslag aantrekkelijk vinden. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462342460 | 29 pagina's

Titel Griezelen
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, september 2014
Overige gegevens 29 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van een keuze uit: Mud! - London : Stripes, 2009. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462342460
PPN 383154782
Thematrefwoord Kamperen ; Kattenkwaad ; Angsten
Taal Nederlands