Kijk eens naar het vogeltje
Boek

Kijk eens naar het vogeltje (september 2014)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik staat voor een moeilijke opdracht: hij moet proberen om een hele dag schoon te blijven! Want vandaag wordt er een klassenfoto gemaakt. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Rik staat voor een moeilijke opdracht: hij moet proberen om een hele dag schoon te blijven! Vandaag komt er een fotograaf op school voor het maken van een klassenfoto, en als het hem lukt om schoon op de foto te staan, mag hij van zijn moeder naar het coole Spetterstad. Gebadderd en gekamd komt hij op school. Maar zijn aartsvijand Willem zit hem flink dwars. Hij zorgt ervoor dat Rik in een overgestroomd toilet verzeild raakt en ongelooflijk vies is op het moment dat de fotograaf in de klas verschijnt. Hoe loopt dat af? Een gezellig verhaal over een supervies jongetje met loopneuzen en vieze kleren met kauwgom en andere troep. Dat iemand als Rik zich in maanden niet hoeft te wassen, is niet heel geloofwaardig, maar Rik beleeft wel humoristische avonturen door zijn viezigheid. Achter in het boek is een site opgenomen waarin nog meer informatie staat over Rik, en hoe je je eigen vieze liedjes kan maken met de prot- en snotmachine. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462342613 | 34 pagina's

Titel Kijk eens naar het vogeltje
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, september 2014
Overige gegevens 34 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van een keuze uit: Mud! - London : Stripes, 2009. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462342613
PPN 383154650
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Kattenkwaad
Taal Nederlands