Modder
Boek

Modder (september 2014)/ David Roberts, met woorden van Alan MacDonald & Marieke van Hooff ; vertaald [uit het Engels] door Marieke van Hooff

Rik is de nieuwe doelman van het schoolteam SV Knal de Bal. Maar Rik en voetballen... Dat is toch vragen om problemen? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Rik, een slordige, ongewassen jongen die dol is op kattenkwaad, wordt gevraagd als nieuwe doelman van het schoolteam SV Knal de Bal. Door overvloedige regen is het voetbalveld een moeras. Met allerlei grappige verwikkelingen weet hij zich er uit te redden en af te rekenen met Willem Wijsneus. Chronologisch opgebouwd verhaal, in de verledentijdvorm, ingedeeld in vier hoofdstukken en vlot te lezen.De interlinie is ruim en het lettertype groot, AVI-M5. De zwarte, karikaturale, stripachtige tekeningen op iedere dubbele pagina vullen het verhaal goed aan. Deeltje uit de goed verzorgde leesserie 'Vieze Rik'*, voor kinderen vanaf ca. 8 jaar. Kinderen kunnen hun eigen vieze liedjes maken met de prot- en snotmachine via www.abimo.net/vieze-rik.

Specificaties

Nederlands | 9789462342453 | 31 pagina's

Titel Modder
Auteur David Roberts
Secundaire auteur Alan MacDonald ; Marieke Van Hooff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, september 2014
Overige gegevens 31 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van een keuze uit: Mud! - London : Stripes, 2009. - (Dirty Bertie)
ISBN 9789462342453
PPN 383154847
Genre sport - schoolverhaal
Thematrefwoord Voetbal ; Schoolleven ; Kattenkwaad
Taal Nederlands