Het lied van de grotten
Boek

Het lied van de grotten ([2014])/ Jean M. Auel, vertaling [uit het Engels] Henny van Gulik en Ingrid Tóth

Ayla vervolgt haar opleiding tot spiritueel leidster en genezeres waardoor haar relatie met haar man onder druk komt te staan.

Recensie

Ayla wordt in de IJstijd opgeleid tot Zelandoni, spiritueel leidster en genezeres, en is nu acoliet van de Zelandoni van de negende grot. Dat betekent dat ze lange reizen moet maken, een onderdeel van haar opleiding. Ze heeft het dan ook moeilijk met de combinatie van haar opleiding, het omslachtige dagelijks leven en het moederschap van dochtertje Jonayla. Dat zet haar relatie met haar vriend Jondalar onder grote druk en leidt later tot veel problemen en een miskraam. Maar als Ayla Zelandoni is geworden, lukt het hun de problemen op te lossen en weer te geloven in een toekomst samen. Dit zesde deel is het slot van de romanserie 'De aardkinderen', die de Amerikaanse schrijfster (1936) zo bekend maakte en in Nederland werd bekroond met de NS Publieksprijs. Ook hier vertelt ze weer uitstekend, boeiend en uitgebreid over het leven in de prehistorie, waarvan ze veel weet. Daardoor is er, behalve voor Ayla, weinig ruimte voor de hoofdpersonen, die vrij schematisch zijn uitgewerkt. Maar de vertelkunst en veel bekends en positiefs uit vorige delen maken dit een mooie afsluiting van de serie. Goed vertaald. Voorin een kaart van prehistorisch Frankrijk. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789400505841 | 772 pagina's

Titel Het lied van de grotten
Auteur Jean M. Auel
Secundaire auteur Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 772 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2011 - Vertaling van: The land of painted caves. - New York : Crown, 2011. - (Earth's children)
ISBN 9789400505841
PPN 382043383
Genre historische roman
Thematrefwoord Prehistorie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De aardkinderen
Boek

De aardkinderen (1981-...)

vol. deel 6
Uitgeleend
Jean M. Auel