Dappere acties
Boek

Dappere acties ([2014])

Bundel met zeven verhalen waarin de behulpzame brandweerman Sam allerlei avonturen beleeft en reddingsacties uitvoert. Vierkant prentenboek met gekleurde computeranimaties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit kloeke voorleesboek met inhoudsopgave en genummerde pagina's staan zeven verhalen over de behulpzame Brandweerman Sam, bekend van de animatieserie op televisie (VPRO/Z@ppelin). De verhalen werden eerder als afzonderlijk, eenvoudig uitgevoerd prentenboekje aangeboden. In elk verhaal beleeft Sam een spannend avontuur met enkele dorpsgenoten. Gelukkig loopt het altijd goed af en wordt de brand op tijd geblusd of de reddingsactie op tijd uitgevoerd. De kleurrijke illustraties zijn computeranimaties gebaseerd op de serie. Ze staan in een rechthoekig kader met ronde hoeken, afwisselend links of rechts. Op de tegenoverliggende pagina staat de tekst, in zo'n zelfde kader. Daarachter een wisselend felgekleurde achtergrond, die volgedrukt is met de kreet 'ta-tu!' of zwaailichten. Bij de vrij uitgebreide tekst, vol dialogen, staat soms nog een kleinere illustratie in een cirkel. De verhaaltjes hebben weinig om het lijf, maar fans van Brandweerman Sam zullen er plezier aan beleven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089413048 | 189 pagina's

Titel Dappere acties
Secundaire auteur D. Gingell ; R.M.J. Lee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 189 pagina's - illustraties - 24 × 24 cm
Annotatie Uitgave naar een idee van D. Gingell & D. Jones en oorspronkelijke figuren bedacht door R.J.M. Lee. - Vertaling uit het Engels. -Omslag vermeldt: 7 spannende verhalen - Oorspronkelijke Engelse uitgave: 2014
ISBN 9789089413048
PPN 377226866
Thematrefwoord Brandweermannen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Brandweerman Sam
Boek

Brandweerman Sam (2012-...)

vol.
Uitgeleend