Welkom in circus Chapito
Boek

Welkom in circus Chapito ([2014])/ concept & realisatie: Beshart, bedenken & creatie papieren karakters: Inge Lavrijsen ; fotografie & belichting: Bob Haentjens ; verhaal: Hetty van Aar

Dierencircus Chapito is in de stad! Frou Frou gaat voor het eerst optreden. Maar zonder haar roze parasol durft ze niet te koorddansen. Prentenboek met sfeervolle kleurenfoto's van een nagebouwd circus. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Circus Chapito is in de stad. Het is een bijzonder circus, want alle artiesten zijn dieren. Het koorddansende beertje Frou Frou mag vandaag voor het eerst optreden. Als de voorstelling begint, is Frou Frou verdwenen. Terwijl de dieren hun kunstjes vertonen, gaat struisvogel Babsoeschka op zoek en vindt ze Frou Frou in haar woonwagen. Ze is haar roze parasol kwijt en zonder haar parasol durft ze niet op te treden. Enkele dieren gaan op onderzoek uit. Zullen ze de parasol op tijd vinden? Circusverhaal waarin de dieren kunnen praten en gekleed zijn. Het publiek bestaat uit mensen. De uitgebreide tekst vertelt vooral wat er te zien is op de illustraties. Soms wordt de lezer direct aangesproken ('Is dat niet knap voor een giraf?'). De illustraties maken dit boek bijzonder. Het zijn creatieve juweeltjes die geheel bestaan uit gefotografeerde papieren collages, waardoor de kunstwerkjes een 3D-uitstraling krijgen. Groot formaat prentvertelling. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002250200 | 47 pagina's

Titel Welkom in circus Chapito
Auteur Inge Lavrijsen
Secundaire auteur Bob Haentjens ; Hetty van Aar
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2014]
Overige gegevens 47 pagina's - illustraties - 29 cm
ISBN 9789002250200
PPN 385916582
Thematrefwoord Circussen ; Fotoprentenboeken
Taal Nederlands