Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoogvliegers
Boek

Hoogvliegers ([2014])/ auteurs Bianka Langnickel, Franziska Heidenreich, vertaling [uit het Duits]: Emmy Middelbeek ; foto's: frechverlag GmbH, Bianka Langnickel

Hoe maak je een boemerang die licht geeft, een vliegende schotel of een slingerbalraket? Stap voor stap, met foto's in kleur, wordt uitgelegd hoe je knutsels maakt die bijvoorbeeld kunnen vliegen. Makkelijk lezen. Met enige hulp vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Knutselboek rondom het thema vliegen, ingedeeld aan de hand van thema's die intrigeren, maar wellicht ook wat onduidelijk zijn, zoals: dark (k)nights, outerspace, dieren onderweg en heldenuitrusting. Bij elk model geeft een pictogram de moeilijkheidsgraad aan. Er staat ook een lijstje bij met benodigde materialen en gereedschappen. Ook wordt verwezen naar patronen achterin, die gekopieerd/vergroot kunnen worden. De materialen waaronder ledlampjes, holografiefolie, koperblad en polyestergaren kun je veelal kopen in speciale hobbyzaken. De beschrijvingen zijn kort en puntsgewijs en suggereren eenvoud. Samen met de kleurenfoto's van opgewekt poserende jongens en een enkel meisje met hun geslaagde eindresultaten kan dat de doelgroep wellicht op het verkeerde been zetten. Weliswaar zijn het interessante knutsels die het niveau van de gemiddelde bouwvliegtuigjes zeker ontstijgen, maar er wordt absoluut geduld, vaardigheid en (volwassen) assistentie gevraagd. Maar dan bouw je ook onderscheidende modellen als spectaculaire raketten, een lichtgevende boemerang en werpsterren. In zijn categorie een bijzondere uitgave die ook kleurrijk, motiverend en mooi is vormgegeven. Met enige hulp vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002255687 | 130 pagina's

Titel Hoogvliegers
Auteur Bianka Langnickel
Secundaire auteur Franziska Heidenreich ; Emmy Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Manteau, [2014]
Overige gegevens 130 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Überflieger. - Stuttgart : frechverlag GmbH, (c)2014
ISBN 9789002255687
PPN 383419832
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vliegkunst; Handenarbeid ; Vliegkunst; Experimenten
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid