The boxtrolls
DVD

The boxtrolls ([2015])/ directed by Graham Annable, Anthony Stacchi, screenplay by Irena Brignull, Adam Pava

De boxtrollen leven onder de straten en zijn volgens de legende bloeddorstige monsters. In werkelijkheid zijn het echter zachtaardige wezentjes. De op macht beluste meneer Archibald Petronella Hebbesma krijgt de opdracht om alle trollen uit te roeien. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van de regisseurs Graham Annable en Anthony Stacchi. In het dorpje Kaasbrugge leven onder de straten de boxtrollen. Volgens de legende zijn het bloeddorstige monsters die 's nachts kinderen roven en kazen stelen. In de werkelijkheid zijn het echter zachtaardige, hardwerkende wezentjes die ooit liefdevol het mensenkind Eitjes hebben opgevangen en opgevoed. Meneer Archibald Petronella Hebbesma is belust op macht en krijgt de opdracht om alle boxtrollen uit te roeien. Eitjes probeert echter om contact te leggen met de mensen en zo de boxtrollen te redden. De film is gemaakt in stop-motion animatietechniek door het bedrijf Laika dat ook 'Coraline' en 'Paranorman' maakte. Deze kwaliteitsproductie maakt gebruik van nieuwe technieken, wel 79 sets en meer dan 20.000 piepkleine attributen. Joeke Berg (Algemeen Dagblad, 30-9-'14) noemt het '(...) een ontroerende en grappige familiefilm met een eeuwenoude moraal over goed en kwaad (...) De boodschap van het verhaal is duidelijk: het maakt helemaal niet uit waar je vandaan komt of bij welk volk je hoort. Geef elkaar de ruimte, daar wordt iedereen gelukkig van.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083020743

Titel The boxtrolls
Uniforme titel De boxtrollen
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Graham Annable ; Anthony Stacchi ; Alan Snow ; Ben Kingsley
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (82 min.) - kleur, geluid, breedbeeld (1.78:1) - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Ben Kingsley. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Nederlands en Frans, ondertiteld in het Frans en Nederlands - Gebaseerd op het boek 'Here be monsters' van Alan Snow - Omslagtitel: De boxtrollen - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Laika, 2014
ISBN 5053083020743
PPN 390674222
Genre sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Engels