Het kleine draakje Kokosnoot op avontuur
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot op avontuur (2014)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; NL bewerking: Tini Arkema ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Draakje Kokosnoot woont met zijn familie op Drakeneiland. Hij redt het leven van stekelvarken Matilda. Daarna zijn ze de beste vrienden. Ze beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Draakje Kokosnoot woont met zijn familie op Drakeneiland. Hij is ondernemend en gaat op avontuur met stekelvarken Matilda. Hij gaat stiekem naar Zomereiland, bouwt een maanvoertuig en helpt Matilda als ze versteend is. Samen bezoeken ze het holenmonster Boudewijn. Zeven afgeronde hoofdstukken vertellen de avonturen, die aangevuld zijn met kleurrijke illustraties - soms paginagroot en anders meerdere kleine afbeeldingen op een bladzijde. De bladspiegel is royaal, met groot lettertype en daardoor zeer geschikt voor de jonge lezer die al snel op een hoog leesniveau zit. Qua beleving past het stoere fantasieverhaal goed bij deze doelgroep. Het schutblad voor- en achter in het boek bevat een plattegrond van Drakeneiland. Deel uit een serie los van elkaar te lezen boeken*, waar binnenkort een film van verschijnt. Aantrekkelijk en goed verzorgde uitgave om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar of zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059240834 | 68 pagina's

Titel Het kleine draakje Kokosnoot op avontuur
Uniforme titel Op avontuur
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Tini Arkema ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2014
Overige gegevens 68 pagina's - illustraties, kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Der kleine Drache Kokosnuss : und seine Abenteuer! - München : cbj, (c)2004. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059240834
PPN 383427622
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner