Wees niet bang!
Boek

Wees niet bang! (2014)/ Ingo Siegner, vertaling [uit het Duits]: Siska Lernout ; NL bewerking: Tini Arkema ; algemene redactie: Catalina Steenkoop

Draakje Kokosnoot en zijn vriendjes ontmoeten de bange zeerover Pieter Bakboord. Samen beleven ze een spannend avontuur in zijn onderzeeboot. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Draakje Kokosnoot en zijn vriendjes zijn tijdens hun schoolreis op schildpaddeneiland. Van een oude schildpad horen ze een spannend verhaal over de amulet van een oude zeerover. Op zoek naar deze amulet ontdekken ze de onderzeeër van de bangelijke zeerover Pieter Bakboord. Gelukkig blijkt Pieter, als de vrienden door een grote kwal gevangen zijn genomen, best dapper. Grappig en spannend verhaal waarbij de door Pieter met veel inventiviteit ingerichte duikboot en de ingenieuze duikpakken van de vrienden leuke details tonen. De bijzondere, kleurrijke tekeningen hebben door het veelvuldig gebruik van groen een mooie geheimzinnige sfeer. Ze zijn geestig en zo nu en dan ontroerend. En al is het verhaal soms best spannend, de ontknoping is ontwapenend en geruststellend. Het is een heerlijk verhaal dat zich heel goed leent tot voorlezen aan kinderen vanaf ca. 6 jaar en voor kinderen vanaf ca. 7 jaar leuk is om zelf te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789059240803 | 65 pagina's

Titel Wees niet bang!
Auteur Ingo Siegner
Secundaire auteur Siska Lernout ; Tini Arkema ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2014
Overige gegevens 65 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Hab keine Angst! - München : cbj, (c)2004. - (Der kleine Drache Kokosnuss)
ISBN 9789059240803
PPN 383427436
Genre sprookjes
Thematrefwoord draken ; Zeerovers ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het kleine draakje Kokosnoot
Boek

Het kleine draakje Kokosnoot (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Ingo Siegner