Bones schedels
Boek

Bones schedels ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Wilma Hoving, tekst: Rob Colson ; illustraties: Sandra Doyle, Elizabeth Gray en Steve Kirk

Waarom puilen de ogen van een nijlpaard uit? Ontdek hoe je aan de schedel van ruim twintig dieren kunt zien hoe ze leven en waar ze goed in zijn. Met afbeeldingen van skeletten en kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De bultrug, het dikhoornschaap, de ijsbeer, de flamingo, de krokodil, het gilamonster of de hamerhaai; elk dier heeft een schedel die aangepast is aan zijn leefstijl. Deze uitgave laat, steeds per dubbele pagina, van 21 diersoorten zien hoe de schedel eruitziet. Daarbij staat informatie over het gedrag, voedsel en specifieke kenmerken. Na elke bespreking volgt een dubbele pagina met meer algemene informatie over soortgenoten van het besproken dier. De teksten staan, steeds in enkele zinnen, in blokjes, rondom een grote afbeelding van de schedel. Kleurenfoto's en weetjes in vrolijke kaders, begeleiden de teksten. De schedelbesprekingen staan in witte letters tegen een grijszwarte achtergrond, de algemene informatie in zwarte letters op gemarmerde beige pagina's. Het taalgebruik is vrij eenvoudig, met hier een daar een wetenschappelijk woord. Een woordenlijst en ook een register staan achterin. Voor de meeste teksten is een wat onregelmatige, quasischrijfletter gebruikt. In dezelfde opzet verscheen 'Bones dieren' (2014)*. Een verzorgd en boeiend educatief boek, waarin ook aandacht wordt besteed aan de mensenschedel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052109725 | 96 pagina's

Titel Bones schedels
Auteur Rob Colson
Secundaire auteur Wilma Hoving ; Sandra Doyle
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmos, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Skulls. - London : Marshall Editions, (c)2014. - (Bone collection)
ISBN 9789052109725
PPN 377568082
Rubriekscode 593
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schedels; Dierkunde ; Schedels; Menskunde
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Geraamten