Kennisquizboek
Boek

Kennisquizboek 1000 vragen voor het hele gezin ([2014])/ quizredactie Mattias Abrahamsson, Susanna Huldt Lundqvist, Emma L°anström, Jeppe Wikström, Moa Backman, vertaling [uit het Zweeds]: Ger Meesters

Hoeveel graden heeft een rechte hoek? Waaar lijd je aan als je een hypochonder bent? Duizend meerkeuzevragen over allerlei onderwerpen. Met kleine hardplastic spelmodule en kleine kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Kennisquizboek met duizend quizvragen. De vragen beslaan verschillende terreinen als aardrijkskunde, dieren en sport, maar er zijn ook culturele vragen. De uitgave, vertaald uit het Zweeds, is aangepast aan de Nederlandse situatie. Zo wordt bv. de datum van Koningsdag gevraagd. Het boek is verlevendigd met fraaie foto's waarnaar de vragen ook verwijzen. Bijzonder is de kleine elektronische speelmodule van hardplastic dat vastzit in het boek. Door op de knop te drukken komt een willekeurige vraag in beeld. Er kan uit vier antwoorden (A t/m D) worden gekozen die in het boek staan. Op de speelmodule kan de juiste letter worden ingedrukt. Na beantwoording klinkt er een duidelijk signaal ten teken of het antwoord goed (belletje) of fout (zoemer) is. De batterijen zijn vervangbaar. Er zitten wat schoonheidsfoutjes in het boek (vraag 201 en 714 zijn dubbel) en het antwoord op vraag 648 hoe de bal heet die de beste voetbalspeler krijgt uitgereikt moet de Gouden Bal zijn en niet de Diamanten Bal. Met achterin een gebruiksaanwijzing van de speelmodule en een lijst met goede antwoorden. Het boek is ook zonder speelmodule bruikbaar. In dezelfde opzet verscheen 'Het natuurquizboek: 1000 vragen voor het hele gezin' (2013). Een leuk, stevig boek voor het hele gezin. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052109558 | 160 pagina's

Titel Kennisquizboek : 1000 vragen voor het hele gezin
Uniforme titel Kennis quizboek
Secundaire auteur Mattias Abrahamsson ; Ger Meesters
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KOSMOS, [2014]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Vi i femman. - Stockholm : Bokförlaget Max Ström, (c)2013
ISBN 9789052109558
PPN 377299324
Rubriekscode 621.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Quizvragen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Quizvragen