Isa Bella
Boek

Isa Bella bruidsmeisje met pech ([2015])/ Poppy Harper, illustraties: Clare Elsom ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Suzanne Buis

Isa Bella's tante gaat trouwen en Isa mag bruidsmeisje zijn! Maar een bruiloft voorbereiden met vijf wilde broers in huis valt niet mee. Gelukkig heeft ze haar vriendin Bibi. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Isa Bella's tante gaat trouwen en Isa wil niets liever dan bruidsmeisje zijn. Gelukkig wordt ze inderdaad gevraagd, maar met vijf broers is het wel lastig om een keurig (bruids)meisje te zijn. Daarbij heeft Isa gewoon veel pech: nadat ze de ring van haar tante heeft kwijtgemaakt, gebeuren er ook nog ongelukken met haar bruidsmeisjesjurk. Bijna kan ze de bruiloft wel vergeten. Misschien is het toch maar goed dat Isa's buurmeisje en beste vriendin Bibi ook als bruidsmeisje gevraagd is... Eenvoudig verhaal in korte hoofdstukken over een meisje dat graag een meisje-meisje wil zijn met mooie roze jurken en een heleboel glitters. Ze ondergaat tegenslag, ervaart jaloezie op haar beste vriendin, maar ontdekt dat die vriendschap uiteindelijk meer waard is dan bruidsmeisje zijn. De letters zijn groot en schreefloos, afgewisseld met vetgedrukte woorden in kapitaal en fantasieletters voor de hoofdstuktitels. Samen met de vele zwart-wittekeningetjes ontstaat een druk, vrolijk, laagdrempelig geheel dat veel beginnende en moeilijk lezende meisjeslezers zal aanspreken. Eerder verscheen over Isa Bella 'Verboden voor jongens'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020674422 | 151 pagina's

Titel Isa Bella : bruidsmeisje met pech
Uniforme titel Bruidsmeisje met pech
Auteur Poppy Harper
Secundaire auteur Clare Elsom ; Suzanne Buis
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2015]
Overige gegevens 151 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Maisie Mae : bad luck bridesmaid. - London : Hothouse Fiction Ltd, 2014
ISBN 9789020674422
PPN 384017525
Thematrefwoord Broers ; Huwelijk ; Vriendschap
Taal Nederlands