Insurgent [Nederlands]
Boek

Insurgent [Nederlands] ([2015])/ Veronica Roth, uit het Engels vertaald door Maria Postema

Na de dood van haar ouders moet Tris (16, ik-figuur) nog harder vechten om te overleven als de strijd tussen de verschillende facties losbarst. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tris (16, ik-figuur) leeft in een verscheurde wereld. De factieleider van Erudieten is hiervoor verantwoordelijk, want door technologische ontwikkelingen kan zij bijna iedereen manipuleren. Alleen op Afwijkenden, zoals Tris, heeft zij geen grip. Tris gaat met anderen de strijd aan tegen haar. Maar zij heeft meer te overwinnen en wel haar enorme schuldgevoel, omdat zij haar goede vriend Will heeft gedood. En ze is onzeker, want ze ontdekt dat mensen uit lagen vol geheimen bestaan en dat de echte drijfveren altijd diep in het hart verscholen liggen. Tris worstelt hiermee, want wie kan ze vertrouwen en wat zegt dit over haarzelf en de liefde tussen haar en Tobias? En is ze bereid te sterven voor deze strijd? Het verhaal moet met aandacht worden gelezen en is niet los te lezen van het eerste deel, 'Divergent'*. Dit komt door alle namen en omdat de factienamen een metafoor zijn voor de karaktertrekken van de verhaalpersonen. Toch wordt doorlezen beloond en zal de lezer worden gegrepen door dit keiharde avontuur met bloederige acties én een vleugje romantiek. Filmeditie met Engelse titel en de filmposter als omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000344857 | 368 pagina's

Titel Insurgent [Nederlands]
Auteur Veronica Roth
Secundaire auteur Maria Postema
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2015]
Overige gegevens 368 pagina's - 23 cm
Annotatie Filmeditie. - Op titelpagina en omslag: "De bestseller, nu verfilmd". - Op titelpagina staat "Divergent" boven "Insurgent" - Vertaling van: Insurgent : one choice can destroy you. - New York : Katherine Tegen Books, (c)2012 - Oorspronkelijke titel: Opstand. - 2012
ISBN 9789000344857
PPN 383659930
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Overleven ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Divergent
Boek

Divergent (2014-...)

vol. 2
Uitgeleend
Veronica Roth