Op zoek naar het diamanten zwaard
Boek

Op zoek naar het diamanten zwaard ([2015])/ Winter Morgan, vertaling [uit het Engels]: Ann Van Dyck

Zombies vallen het dorp van Steve aan. Hij gaat op pad om diamanten te vinden. Daar wil hij een zwaard van maken om de dorpelingen te redden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Steve, Max, Lucy en Henry beleven spannende avonturen in de verschillende werelden van Minecraft (het computerspel). Tijdens deze avonturen worden veel tips gegeven hoe het spel te spelen (welke materialen heb je waarvoor nodig) en hoe om te gaan met de gevaren in het spel (zombies, enderdraak, schatjagers). Kennis van het spel maakt het lezen makkelijker. In achttien korte hoofdstukken wordt het verhaal van dit eerste van zes delen verteld. De tekstregels worden rechts niet uitgelijnd, de zinnen zijn kort en er is veel dialogen. Technisch en inhoudelijk is het boek geschikt voor kinderen in midden- en bovenbouw die niet bang zijn voor de monsters in het spel. Ook kinderen die moeilijk tot lezen komen zullen het interessant vinden vanwege de aansluiting bij het computerspel en het eenvoudige taalgebruik, al bevat het geen illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002258022 | 127 pagina's

Titel Op zoek naar het diamanten zwaard
Auteur Winter Morgan
Secundaire auteur Ann Van Dyck
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 127 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: een niet-officiële roman voor gamers - Vertaling van: The quest for the diamond sword : an unofficial gamer's adventure. - New York : Sky Pony Press, (c)2014
ISBN 9789002258022
PPN 391050354
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Minecraft (computerprogramma) ; Monsters
Taal Nederlands