Mijn naam is Leo
Boek

Mijn naam is Leo ([2014])/ Abdelkader Benali, redactie Arnoud Bijl

Voetballer Leo (17, ik-figuur) voelt wrok vanwege de verdwijning van zijn vader toen hij acht jaar oud was, maar er is niemand op wie hij daarvoor wraak kan nemen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze jeugdroman verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling 'Magisch Afrika, maskers en beelden uit de Ivoorkust', tot medio februari 2015 te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Aan het eind van het verhaal verwijst de vader van ik-figuur 'Leo' Moussa Amadou naar deze tentoonstelling: hij heeft ook een masker thuis. Leo moet dat maar niet tegen de mensen van de tentoonstelling zeggen, anders komen ze het meteen halen. Het belangrijkste is echter wat hij over het masker zegt: dat het hun menselijkheid beschermt tegen onder meer wraakgevoelens. Leo voelt wrok vanwege de verdwijning van zijn vader toen hij acht jaar oud was, maar er is niemand op wie hij daarvoor wraak kan nemen. Zijn verhaal, dat hij vertelt net voordat hij 18 jaar wordt en waarin hij tussen verleden en heden pendelt, is een manier om zijn vader een plaats in zijn leven te geven en over zijn boosheid heen te komen. Ondertussen vertelt hij over zijn carrière als voetballer. Een verhaal in prachtige metaforen over oude en nieuwe tradities, geloof, een winnaar zijn in spel en leven, principes, familiebanden en migratie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078653516 | 75 pagina's

Titel Mijn naam is Leo
Auteur Abdelkader Benali
Instelling /Stichting Producties De Nieuwe Kerk, Amsterdam ; /Hermitage Amsterdam
Secundaire auteur Arnoud Bijl
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Stichting Producties De Nieuwe Kerk, [2014] - [Amsterdam] : Hermitage Amsterdam
Overige gegevens 75 pagina's - 22 cm
Annotatie Uitgave ter gelegenheid van de tentoonstelling: Magisch Afrika, maskers en beelden uit de Ivoorkust gehouden in De Nieuwe Kerk Amsterdam van 25 oktober 2014 tot en met 15 februari 2015
ISBN 9789078653516
PPN 382747968
Genre sociale roman
Thematrefwoord Voetbal ; Vaders ; Wraak
Taal Nederlands