Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest
Boek

Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest ([2014])/ Mandy Sutcliffe, tekst: Orchard Books, Gilian Shields ; Nederlandse tekst [uit het Engels] van Eline Markus

Belle legt haar konijnenvriendje Boo uit wat voor speciaal feest Kerstmis is. Samen maken ze er een bijzondere kerstviering van. Prentenboek met sfeervolle, nostalgische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Op een winterse dag in de tuin vertelt een meisje, Belle, aan haar konijnenvriendje Boo, dat het een speciale dag is omdat ze zich gaan voorbereiden op Kerstmis. Ze versieren een boom, maken kerstkaarten en knippen slingers met kerstengeltjes. Als Boo vraagt wat er eigenlijk gebeurt met Kerstmis zegt Belle, dat het een gezellig feest is met lekker eten, dat de kerstman cadeautjes brengt, maar vooral dat we met Kerstmis extra aardig zijn voor elkaar en alles delen. Als het op kerstdag sneeuwt en de dieren buiten het koud hebben, maken ze een slinger met lekkers voor ze. Lief prentenboek over Kerstmis, zonder de christelijke kerstviering, maar wel met de kerstgedachte erin. Konijn Boo is het enige pratende dier, en figureert als het kind dat voor het eerst kerst viert. Volwassenen komen in het boek niet voor. De illustraties zijn vooral 'schattig', vrolijk gekleurd, tamelijk realistisch en nostalgisch qua sfeer. Een blij verhaaltje voor kleuters die kerst vieren zonder het kerstkind, hoewel er wel sprake is van engeltjes. In Engeland zijn Belle & Boo onderwerp van vele prentenboeken en allerlei (cadeau)artikelen. In het Nederlands verschenen eerder 'Belle & Boo en het verrassingsfeestje' en 'Het Belle & Boo handwerkboek'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051163551

Titel Belle & Boo en het vrolijke kerstfeest
Uniforme titel Belle en Boo en het vrolijke kerstfeest
Auteur Mandy Sutcliffe
Secundaire auteur Gilian Shields ; Eline Markus
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Belle & Boo and the very merry Christmas. - London : Orchard Books, (c)2013
ISBN 9789051163551
PPN 377096261
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands