Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het kleine huis op de prairie
Boek

Het kleine huis op de prairie ([2014])/ Laura Ingalls Wilder, met tekeningen van Garth Williams ; vertaling [uit het Engels]: A.C. Tholema ; bewerking: Greet van den Eshof

Er komen steeds meer mensen naar het bos waar Laura met haar familie woont. Daarom wil vader verhuizen. Ze verlaten het kleine huis in het bos en trekken met een huifkar naar de prairie. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine Laura woont met haar familie in een knus huis in een geweldig groot bos. Vader en moeder maken alles zelf en ze hebben het heerlijk. Met Kerst komt er familie op bezoek, maar verder zijn ze alleen. Wanneer er steeds meer mensen in het bos komen wonen, besluit vader om te verhuizen. Het gezin verlaat het kleine huis in het bos en trekt met een huifkar naar de prairie. Daar wonen indianen. Opnieuw bouwt vader een prachtig houten huis, een schuur voor de paarden en een open haard. Alles is even fijn en Laura en haar zusjes genieten van het buitenleven. Wanneer de soldaten komen, trekt het gezin weer verder. Dit boek bevat de eerste twee inmiddels klassieke delen van de serie 'Het kleine huis'. Gebaseerd op het leven van Laura Ingalls Wilder (1867-1957) bevat het boek een schat aan herinneringen en feiten. Het pioniersleven wordt in dit boek geromantiseerd en geïdealiseerd. De wat nostalgische zwart-witillustraties laten het gezin Ingalls tot leven komen. Nog steeds een boek om bij weg te dromen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021673677 | 390 pagina's

Titel Het kleine huis op de prairie
Uniforme titel Het kleine huis in het grote bos In het grote bos Op de prairie
Auteur Laura Ingalls Wilder
Secundaire auteur Garth Williams ; A.C. Tholema ; Greet van den Eshof
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2014]
Overige gegevens 390 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: Het kleine huis in het grote bos. - Vertaling van: Little house in the big woods. - (c)1932 - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hulshorst : Van Breda, 1956. - (Kleine Huis-serie). Het kleine huis op de prairie. - Vertaling van: Little house on the prairie. - (c)1935. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hulshorst : Van Breda, 1957. - (Kleine huis-serie)
ISBN 9789021673677
PPN 376381647
Genre historische roman
Thematrefwoord Verenigde Staten; 19e eeuw ; Gezin ; Pioniers
Taal Nederlands