Joshua Joshua Tango [Dyslexie editie]
Boek

Joshua Joshua Tango [Dyslexie editie] ([2014])/ Robert Wolfe, tekeningen binnenwerk Jasper de Gooijer

De vader van Marcel Groen brengt een Braziliaanse schildpad mee naar huis om zijn hersengolven te onderzoeken. Marcel blijkt telepathisch contact te kunnen leggen met de schildpad. Dat is het begin van veel belevenissen. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.

Recensie

De vader van Marcel Groen brengt een Braziliaanse schildpad mee naar huis om zijn hersengolven te onderzoeken. De 10-jarige Marcel blijkt telepathisch contact te kunnen leggen met de schildpad en dat is het begin van veel belevenissen. Marcel leert de kracht kennen die je hebt, als je probeert dromen te verwezenlijken en te gebruiken in dagelijkse situaties. Hij weet problemen thuis en op school te overwinnen. Hij weet eindelijk een plaatsje in het schoolvoetbalelftal af te dwingen en sluit vriendschap met de eigenaardige buurman. En als de schildpad wordt ontvoerd, moet van alles in het werk gesteld worden om hem te bevrijden. Zeer fantasierijk verhaal, waarin het toeval een grote rol speelt. Zelfs binnen het fantasieverhaal komt een en ander ongeloofwaardig over. De hoofdpersoon wordt redelijk goed beschreven, maar de overige personages komen amper uit de verf. Het kromme taalgebruik van de schildpad gaat na een tijdje erg vervelen. Het verhaal is redelijk goed gestructureerd aan de hand van de dagen van de week en er wordt duidelijk naar een ontknoping toegewerkt. Gedrukt in lettertype Dyslexie, met gekleurd foto-omslag van een schildpad. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491638541 | 298 pagina's

Titel Joshua Joshua Tango [Dyslexie editie]
Auteur Robert Wolfe
Secundaire auteur Jasper de Gooijer
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2014]
Overige gegevens 298 pagina's - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave als reguliere druk: Amsterdam : Uitgeverij De Harmonie, 2004 - Tekst opgemaakt in het lettertype Dyslexie
ISBN 9789491638541
PPN 38377019X
Thematrefwoord Telepathie ; Schildpadden
Taal Nederlands