Grote dierengeheimen voor kleine speelvogels
Boek

Grote dierengeheimen voor kleine speelvogels meer dan 450 verrassende dierenweetjes! (augustus 2014)/ illustraties François Foyard, Sophie Verhille, Jocelyn Millet, Mélanie Combes, Adrien Siroy, Mélisande Luthringer, vertaling [uit het Frans]: Gretel Schoukens ; redactie: Peter van der Horst

Ontdek welke dieren mooi gekleed zijn, raar zijn of recordhouders zijn. Overzicht en weetjes van dieren in acht speelse thema's. Met doe-opdrachten en vele, kleine getekende kleurenillustraties van dieren. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Deze mooi verzorgde, vrij unieke dierenencyclopedie is ingedeeld in acht bijzondere, speelse thema's, waaronder: Mooi gekleed!, Een wolk van een baby!, Aan tafel!, Bizarre dieren en Recordhouders. Binnen deze thema's zijn de dieren gesorteerd op vergelijkbare kenmerken als: De gestreepte familie, Gek gekleed! en Geweien en hoorns. Elk beschreven dier is afgebeeld in een kleine, digitale kleurenillustratie. De illustraties staan, al dan niet in kaders, verspreid over de pagina en elk uniek kenmerk wordt per dier - meestal in een zin - beschreven. Soms wordt er een verhaaltje via verschillende illustraties verteld, bv. hoe een kat zich schoonmaakt. In totaal telt het boek meer dan 450 feitjes, afgewisseld met kindgerichte (zoek)opdrachten. De stevige uitgave heeft een dito omslag en glossy papier. Het geheel is kleurrijk, maar oogt door de aangebrachte structuur en de witte ondergrond toch vrij rustig. Voorin is een uitleg over de verdeling van dieren in groepen. Achterin is een register opgenomen. Leerzaam kijk- en leerboek dat zowel thuis en op school en de buitenschoolse opvang een plekje in de boekenkast verdient. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462340763 | 112 pagina's

Titel Grote dierengeheimen voor kleine speelvogels : meer dan 450 verrassende dierenweetjes!
Secundaire auteur François Foyard ; Gretel Schoukens ; Peter van der Horst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, augustus 2014
Overige gegevens 112 pagina's - illustraties, kaart - 24 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Les animaux. - Paris : Larousse, (c)2013. - (Mon encyclopédie Larousse)
ISBN 9789462340763
PPN 383610303
Rubriekscode 590.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Encyclopedieen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Encyclopedieën