Gone girl
DVD

Gone girl ([2014])/ [cast] Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, directed by David Fincher

Een journalist wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de plotselinge verdwijning van zijn vrouw op hun vijfde trouwdag.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse psychologische thriller (2014) van David Fincher (Se7en) met onder andere Ben Affleck en Rosamund Pike, naar het boek van Gillian Flynn.* Een film over beeldvorming. Nicks (Affleck) vrouw Amy (Pike) wordt vermist. De zaak krijgt landelijke bekendheid en door de media gaan allerlei machinaties werken: Nick wordt zelf verdacht vanwege één ongemakkelijke glimlach en Nick acteert op aanraden van de advocaat een wanhoop die hij eigenlijk niet voelt. Tegelijkertijd is de film ook een spannende whodunnit en een cinematografisch kwaliteitsproduct. 'In het lange maar zorgvuldig opgebouwde Gone Girl is de façade van een gelukkig huwelijk uiteindelijk belangrijker dan de waarheid,' schrijft André Waardenburg (NRC 1-10-'14). 'Maar vooral Amy is hier interessant. Is zij een sterke vrouw van vlees en bloed of weerspiegelt zij het in talloze thrillers opgevoerde beeld van de vrouw als kille en koelbloedige femme fatale?' Hij geeft 4 sterren. Berend Jan Bockting (Volkskrant 2-10-'14) geeft ook 4 sterren: 'De geest van Hitchcock waart over de thriller die tot de laatste scène verrast en overtuigt'.

Specificaties

Engels | 8712626087106

Titel Gone girl
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Fincher ; Ben Affleck ; Rosamund Pike ; Neil Patrick Harris ; Gillian Flynn
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (145 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Gillian Flynn - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014
ISBN 8712626087106
PPN 385910746
Genre thriller - psychologische roman
Taal Engels