Het leven volgens Nino
DVD

Het leven volgens Nino ([2015])/ regie Simone van Dusseldorp

Na de dood van zijn moeder gaat Nino (8) niet meer naar school. Gelukkig ontdekt hij dat hij met dieren kan praten. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Kinderfilm van Simone van Dusseldorp (Aap poot pies; Briefgeheim) met Rohan Timmermans (Vrolijke kerst in crisistijd). Op de avond van zijn achtste verjaardag komt de moeder van Nino om het leven bij een verkeersongeluk. Een jaartje later is de vader van Nino depressief, zijn oudere broer gaat 's nachts op pad met verkeerde vrienden en Nino gaat niet naar school, maar woont in een tentje in de tuin. Dan ontdekt hij dat hij kan praten met dieren, ook met zijn beste vriendje, zijn konijn Bobby. Nino en Bobby proberen samen het gezin weer bij elkaar te brengen. De recensenten oordelen heel verschillend. Barend de Voogd (Filmkrant oktober '14) geeft 2 sterren en vindt de film te didactisch, ongeloofwaardig en warrig. Berend Jan Bockting (Volkskrant 16-10-'14) echter geeft 4 sterren: 'Timmermans speelt zijn personage met een innemend arsenaal aan emoties. (...) een film om je in onder te dompelen, net zoals het hoofdpersonage zich onderdompelt. Een film die, zwaar en energiek tegelijk, een fraaie brug legt tussen de wereld van kinderen en die van volwassenen, door elkaar deelgenoot te maken van hetzelfde verwerkingsproces.' De film was de openingsfilm van het Cinekid Festival 2014 en won de juryprijs voor beste kinderfilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8716777951903

Titel Het leven volgens Nino
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Simone van Dusseldorp ; Rohan Timmermans ; Arend Bouwmeester ; Koen De Graeve
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : A-Film, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Rohan Timmermans, Arend Bouwmeester, Koen De Graeve, Rifka Lodeizen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland, 2014
ISBN 8716777951903
PPN 387228675
Thematrefwoord Rouwproces
Taal Nederlands