Olive Kitteridge
DVD

Olive Kitteridge ([2015])/ directed by Lisa Cholodenko

Gebeurtenissen rondom de inwoners van een dorpje in New England vanuit het perspectief van de lerares Olive Kitteridge die niet erg geliefd is bij de anderen.

Aanwezigheid

Recensie

Vierdelige HBO-tv-serie (2014) naar het gelijknamige boek van Elizabeth Strout* met een glansrol voor Frances McDormand (Fargo) die de sociaal onaangepaste Olive speelt. Verder onder meer Bill Murray en Richard Jenkins. De serie is geregisseerd door Lisa Cholodenko (The kids are allright, High art). In het stadje Crosby bestiert Henry Kitteridge een apotheek. Henry is een schat van een man. Zijn karakter botst met dat van zijn vrouw Olive, een lerares wiskunde die gevoelens koestert voor de alcoholistische leraar literatuur. 'A rare treasure, a measured, understated portrait of a marriage that finds poetry in the most prosaic of settings and circumstances', vindt Alessandra Stanley (New York Times 30-10-'14). 'Olive Kitteridge (...) verveelt geen moment. Door het uitmuntende acteerwerk van McDormand (...) blijft de kijker zich afvragen: wat is het toch? Heeft deze vrouw een autistische stoornis of is er ooit iets gebeurd waardoor ze het leven permanent afwijst? McDormand heeft van Olive een ongrijpbaar personage gemaakt en dat maakt haar mateloos interessant', schrijft Rosan Hollak (NRC 11-11-'14). De serie kreeg mediabreed lovende kritieken en is genomineerd voor diverse prijzen (Screen Actors Guild Awards, Sattellite Awards, Golden Globes).

Specificaties

Engels | 5051888209325

Titel Olive Kitteridge
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lisa Cholodenko ; Frances McDormand ; Richard Jenkins ; Bill Murray ; Elizabeth Strout
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Video, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (233 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Frances McDormand, Richard Jenkins, Bill Murray. - Engels gesproken, nagesynchroniseerd in Frans en Pools, ondertiteld in 9 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op een roman van Elizabeth Strout - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten, 2014 - Bevat: 4 afleveringen
ISBN 5051888209325
PPN 38712442X
Thematrefwoord Vrouwenleven
Taal Engels