Desire
Boek

Desire reflecties van een topchef (augustus 2014)/ Sergio Herman, Mara Grimm ; eindredactie | Annelies Hess-Bosch ; fotografie | Tony Le Duc

De driesterrenkok vertelt over zijn beslissing om zijn restaurant Oud Sluis te sluiten en over zijn voortdurende drang tot vernieuwing.

Aanwezigheid

Recensie

Toen Sergio Herman bekendmaakte dat hij met zijn restaurant Oud Sluis zou stoppen was dat niet alleen voor hem en zijn brigade een ingrijpende beslissing, maar ook voor de klandizie. Er kwam een boek met de 25 mooiste gerechten van het laatste jaar en zijn laatste diner, prachtig vormgegeven door Tony le Duc met grote, uitklapbare foto's. Culinair journaliste Mara Grimm liep dat jaar regelmatig met Herman mee en noteerde zijn dagelijkse beslommeringen: de sluiting met alles wat daar aan vast zat, de drang om voortdurend te veranderen, nieuwe gerechten te bedenken, de impact op zijn privéleven. Dit werd als een soort dagboek apart uitgegeven. De cassette met die twee boeken (alle exemplaren genummerd), was binnen enkele dagen uitverkocht. De heruitgave van dit dagboek werd aangevuld met niet eerder gepubliceerde zwart-witfoto's van het laatste diner in Oud Sluis en kleurenfoto's van de diverse gerechten en beschrijving daarvan met de afwegingen die Herman daarbij maakte over smaken en structuren. Voor culinair geïnteresseerden heel boeiende lectuur. Sober maar mooi uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789490028626 | 179 pagina's

Titel Desire : reflecties van een topchef
Auteur Sergio Herman
Secundaire auteur Mara Grimm ; Annelies Hess-Bosch ; Tony Le Duc
Type materiaal Boek
Editie Extra editie;
Uitgave Boechout : Minestrone, augustus 2014
Overige gegevens 179 pagina's - foto's - 21 cm
ISBN 9789490028626
PPN 38134004X
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Herman, Sergio; Interviews ; Fijne keuken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Herman