The maze runner
DVD

The maze runner ([2015])/ directed by Wes Ball

Een jongen komt terecht in een groot doolhof waar zo'n honderd jongens moeten zien te overleven. Niemand weet waarom ze daar zijn.Thomas (16 jaar) komt terecht in een groot doolhof waar zo'n honderd jongens moeten zien te overleven. Niemand weet waarom ze daar zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van een Amerikaanse serie sciencefictionfilms van regisseur Wes Ball met Dylan O'Brien en Will Poulter, gebaseerd op het boek 'De labyrintrenner'* van James Dashner. In een post-apocalyptische wereld komt Thomas (16 jaar) vanuit een duistere lift terecht in een megagroot doolhof. In het midden van de doolhof wonen enkele tientallen jongens die er een bestaan opbouwen en tegelijkertijd op zoek zijn naar een ontsnappingsroute uit het labyrint. Door de combinatie van vage herinneringen uit Thomas' vroegere leven en zijn lef om samen met de zogenaamde renners de doolhof te verkennen, ook wanneer de monsterlijke Grievers er 's nachts ronddolen, komt de zoektocht in een stroomversnelling. André Waardenburg (NRC 24-9-'14) noemt het een 'tieneravontuur (...) dat zonder het niveau van The Hunger Games te halen degelijk amusement biedt.' André Nientied (nu.nl 24-9-'14) geeft 4 sterren: 'Debuterend speelfilmregisseur Ball houdt de sfeer dreigend en grimmig: de races door het doolhof leveren meerdere spannende scènes op. (...) The Maze Runner heeft een open einde, waarbij 'fase 2' wordt aangekondigd. Geen probleem: het moet raar lopen wil de geslaagde film niet succesvol genoeg zijn voor een vervolg.' Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626085119

Titel The maze runner
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Wes Ball ; Dylan O'Brien ; Kaya Scodelario ; James Dashner
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Will Poulter. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in Nederlands, Engels en Frans - Gebaseerd op het boek van James Dashner - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014 - Bevat ook onder meer: Verwijderde scènes ; Audiocommentaar van Wes Ball en T.S. Nowlin ; Fotogalerijen
ISBN 8712626085119
PPN 385977352
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven
Taal Engels