Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een leeuw in mijn cornflakes
Boek

Een leeuw in mijn cornflakes ([2014])/ Michelle Robinson, Jim Field, vertaald [uit het Engels] door Tjibbe Veldkamp

Twee broertjes doen mee aan een spaaractie van cornflakes om een leeuw te winnen. Maar ineens zijn de leeuwen op. Ze krijgen een beer, een krokodil en een gorilla. Wat moeten ze daar nu mee? Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Twee broers, Bart en de ik-figuur in het verhaal, besluiten mee te doen aan een spaaractie die ze vinden op een pak cornflakes: als je 100 zegels bij elkaar spaart, kun je een leeuw winnen. Met veel moeite en veel zakgeld slagen ze erin om genoeg zegels te sparen, maar dan blijken de leeuwen op te zijn. De cornflakesfabrikant probeert het goed te maken met een beer, een krokodil en een gorilla, maar die zijn niet zo handig als een leeuw, vinden de broers. Of misschien toch wel? Bijzonder grappig en origineel prentenboek met een herkenbaar thema waar zowel kinderen als volwassen om zullen moeten lachen. De illustraties zijn prachtig, erg grappig en zeer gedetailleerd, waardoor je een hele tijd naar een prent kan kijken en steeds nieuwe dingen kan ontdekken. Ze vormen een mooi geheel met de tekst, die werd vertaald door Tjibbe Veldkamp. De illustratrice publiceerde eerder het prentenboek 'Hoe je een wollige mammoet moet wassen in tien lessen'*. Uitgeroepen tot beste prentenboek door de jury van de Sainsbury's Children's Book Awards. Hilarisch prentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026137129

Titel Een leeuw in mijn cornflakes
Auteur Jim Field
Secundaire auteur Michelle Robinson ; Tjibbe Veldkamp
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 29 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst Michelle Robinson, illustraties Jim Field - Vertaling van: There's a lion in my cornflakes. - London : Bloomsbury Publishing Plc., 2014
ISBN 9789026137129
PPN 377282014
Thematrefwoord Wedstrijden
Taal Nederlands