Geen stille nacht
Boek

Geen stille nacht ([2014])/ Nicholas Allan, vertaling [uit het Engels]: Nicola Ries

De herbergier wil gaan slapen, maar deze nacht wordt hij telkens gestoord. Eerst door late gasten, dan door de geboorte van een kind. En nog later komen er herders op bezoek. Grappig prentenboek met dito pastelkleurige aquarellen. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kerstverhaal waarin ditmaal een herbergier centraal staat, die steeds uit bed wordt gehaald. Eerst door Maria en Jozef, dan door herders, koningin, fel licht en engelengezang. Vervolgens besluit hij ook eens een kijkje te gaan nemen in de stal; hij vindt daar een 'kanjer' van een baby. Humoristisch, origineel kerstprentenboek waarmee mensen van alle gezindten zich kunnen verenigen. Wel zullen kinderen die het ware kerstverhaal kennen, de inhoud beter begrijpen. De tekst bij de veelal paginagrote illustraties is eenvoudig, kort en duidelijk. De grappige, cartoonachtige pastelkleurige illustraties in gemengde techniek, vormen een goed geheel met de tekst. Een met veel vaart geschreven en getekend verhaal, waarin gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Het vrolijk gekleurde omslag geeft de essentie van het verhaal goed weer: in een kader het kindje Jezus in de kribbe. Deze inhoudelijk ongewijzigde herdruk is nu uitgegeven in een groter, ruim A4-formaat. Daardoor kun je het ook in kleine groepjes voorlezen. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058040954

Titel Geen stille nacht
Auteur Nicholas Allan
Secundaire auteur Nicola Ries
Type materiaal Boek
Uitgave Barneveld : Uitgeverij Plateau, [2014]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave (kleiner formaat 22 cm): Amsterdam : Zirkoon ; Beusichem : Ef & Ef in boeken, 1991 - Vertaling van: Jesus' Christmas party. - London : Hutchinson Children's Books, 1991
ISBN 9789058040954
PPN 378088289
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen