Het aapje van de klas
Boek

Het aapje van de klas pittige liedjes en speelse gedichten (augustus 2014)/ Jan Wouters, met tekeningen van Marc-Aurèle Versini ; muziek van Kurt Bikkembergs, Thomas De Baets, Sofie Goris, Martin Slootmaekers, Inneke Teuwen, Martin Valcke en Marc Van den Broeck

Verzameling van 17 liedjes en zo'n 60 gedichten over belangrijke dagen in het jaar, allerlei emoties en gedichtjes met humor en woordspelingen. Met lessuggesties, activiteitentips, muzieknotaties, kleurenillustraties en liedjes op cd. Voor opvoeders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Bundel met zeventien liedjes (teksten, melodielijn en akkoordaanduiding) en een zestigtal gedichten, limericks en elfjes (een dichtvorm). Ze zijn gegroepeerd in drie uitgebreide hoofdstukken: 'Altijd zomer in mijn hart', dat de jaarcyclus doorloopt, 'Kikkerbloot', dat de vele emoties die kinderen kunnen hebben, beschrijft en 'Komkommertijd' met liedjes en gedichten waarin humor, malle toestanden en woordspelingen centraal staan. Er worden veel lessuggesties aangeboden, met handige verwijzingen naar bij het onderwerp aansluitende gedichten, verhalen, films, songs, spelletjes, uitstapjes en andere activiteiten. Veel suggesties zijn ook bruikbaar voor bv. ouders. Veel grappige gekleurde tekeningen sluiten heel goed aan bij de inhoud. De titel slaat op de deugniet van de klas, uit het eerste liedje. De bijgevoegde luistercd (33 min.) bevat de zeventien levendige liedjes die gezongen worden door vier volwassen solisten. Ze worden uitstekend begeleid door diverse musici op akoestische instrumenten. In dezelfde opzet verscheen 'Regen voor limonade'* (2012). Zeer bruikbaar voor leerkrachten en activiteitenbegeleiders van kinderen van ca. 8 t/m 12 jaar. De cd kunnen kinderen zelf beluisteren. Graad 2. 142 blz. Abimo.

Specificaties

Nederlands | 9789462342187 | 142 pagina's

Titel Het aapje van de klas : pittige liedjes en speelse gedichten
Auteur Jan Wouters
Secundaire auteur Marc-Aurèle Versini ; Kurt Bikkembergs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, augustus 2014
Overige gegevens 142 pagina's - illustraties, muzieknotaties - 28 cm - cd
ISBN 9789462342187
PPN 383934893
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Bloemlezingen