Hemsley Hemsley
Boek

Hemsley Hemsley de kunst om goed te eten ([2015])/ Jasmine en Melissa Hemsley, fotografie: Nick Hopper ; vertaling [uit het Engels] en bewerking: Hennie Franssen-Seebregts en Jacques Meerman ; eindredactie: efef.com

Recepten met veel verse groenten, gezonde vetten, wat vlees en vis en weinig koolhydraten, glutenarm en zonder geraffineerde suikers.

Recensie

De twee Hemsley zussen begonnen vijf jaar geleden bij mensen thuis te koken die gezonder en beter wilden eten. Daarnaast gaven ze hen (en ook aan restaurants en hotels) kooklessen en adviezen voor een gezond eetpatroon. Voor de Britse Vogue begonnen ze een eetblog om hun recepten met een groter publiek te delen. Dit is hun eerste kookboek, waarin ze uitgaan van veel verse groenten en fruit, wat vlees en vis en, naast kokosolie, ook dierlijke vetten als boter en rundvet. Weinig koolhydraten, glutenarm. Veel praktische informatie, tips voor 'vooruit' koken en gezonde meeneemlunches. Achterin veel basisrecepten. Baanbrekend is hun gebruik van bouillon van botten in veel van de recepten, al had het basisrecept best wel wat uitgebreider gemogen, want deze vorm van bouillon trekken is in huishoudens anno 2015 praktisch uitgestorven. De keukenmachine en blender worden veel gebruikt. Aantrekkelijk vormgegeven boek, met mooie foto's, dat helemaal aansluit bij de interesses van nu: biologisch geteelde, verse en vooral onbewerkte producten, sappen en smoothies, salades, soepen. Met alfabetisch register.

Specificaties

Nederlands | 9789059565869 | 319 pagina's

Titel Hemsley Hemsley : de kunst om goed te eten
Auteur Jasmine Hemsley
Instelling /efef.com
Secundaire auteur Melissa Hemsley ; Nick Hopper ; Hennie Franssen-Seebregts
Type materiaal Boek
Uitgave [Hilversum] : Fontaine Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Hemsley + Hemsley : the art of eating well. - London : Ebury Press, 2014
ISBN 9789059565869
PPN 383945836
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken