Supereekhoorn en de Verschrikkelijke Snotman
Boek

Supereekhoorn en de Verschrikkelijke Snotman ([2015])/ Dave Lowe, illustraties Cate James ; vertaling [uit het Engels]: Inge Pieters ; redactie: Vitataal

Wouter is een eenzame jongen. Totdat er op een dag een noot op zijn hoofd valt. Met behulp van zijn buurvrouw wordt hij als Supereekhoorn de held van de stad. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Wouter is een eenzame jongen met een overbezorgde moeder. Zijn hippe buurvrouw Juin benoemt hem tot Supereekhoorn nadat ze zijn geheim heeft ontdekt: als hij nootjes eet, krijgt hij een eekhoornstaart en -klauwen. De behendigheid en slagkracht (van de staart) die daarbij horen, maken hem tot de ideale tegenspeler van Jesse de Verschrikkelijke Snotman, een glibberige dief die de stad onveilig maakt. Net als Wouter heeft Jesse zijn gedaanteverwisseling - in een enorme snottebel - te danken aan een radioactieve eekhoorn (een heftig, ongelukkig gekozen plotdetail als aandrijver van de gebeurtenissen). Mevrouw Juin helpt Wouter zijn eekhoorn-aanvalstechniek te verbeteren, met succes. Het verhaal wordt, ook in dialoog, met vaart en humor verteld in 29 korte hoofdstukken (grote letter, ruime interlinie) en grappige zwart-witte (strip)tekeningen. De toon is licht (Hij [Wouter] heeft in het hele verhaal nog maar vier woorden gezegd, en alle vier keer was het 'Au!'). Voor al te jonge lezers zijn de zinnen soms te lang en de woorden moeilijk (transformatie, weloverwogen). Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048310395 | 160 pagina's

Titel Supereekhoorn en de Verschrikkelijke Snotman
Auteur Dave Lowe
Secundaire auteur Cate James ; Inge Pieters
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2015]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Squirrel Boy vs. The Bogeyman. - Phoenix Yard Books Ltd, 2015
ISBN 9789048310395
PPN 383672694
Thematrefwoord Helden ; Gedaanteverwisselingen
Taal Nederlands