Gebruik je fantasie!
Boek

Gebruik je fantasie! ([2015])/ Nicola O'Byrne, vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Konijn verveelt zich. Wolf daagt hem uit om samen een verhaal te verzinnen. Door zijn fantasie slim te gebruiken, zorgt Konijn dat het verhaal (voor hem!) goed afloopt. Prentenboek met humoristische, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Konijn verveelt zich, totdat er een grote wolf op zijn pad komt. De wolf beweert bibliothecaris te zijn en daagt Konijn uit om samen met hem een verhaal te verzinnen. Natuurlijk is het zijn uiteindelijke doel om Konijn op te eten. Maar door te spelen met de genreconventies van het sprookje, weet Konijn (de zelfbenoemde held van het verhaal) zijn lot te ontlopen en het verhaal zelfs naar zijn hand te zetten. De fantasievolle plot ontvouwt zich letterlijk, op een grote uitklappagina. Een origineel en speels verhaal, met spannende illustraties, dat extra leuk is voor lezers die kennis hebben van sprookjes. De diverse verwijzingen naar Roodkapje zullen ook voor jonge kinderen niet onopgemerkt blijven. Achter in het omslag zit een gat, een luikje voor konijn naar nieuwe fantasiewerelden. Fraaie vormgeving en belettering, verzorgde uitgave. Eerder verscheen van deze illustrator 'Pas op! Dit boek bijt!'*, een van de toptientitels tijdens de Nationale Voorleesdagen 2015. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025759735

Titel Gebruik je fantasie!
Auteur Nicola O'Byrne
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2015]
Overige gegevens 30 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: (Maar pas op met wat je verzint!). - Colofon vermeldt: (c) 2014 tekst en illustratie Nicola O'Byrne - Vertaling van: Use your imagination. - London : Nosy Crow Ltd, (c)2014
ISBN 9789025759735
PPN 383465052
Thematrefwoord Fantasie ; Boeken
Taal Nederlands