Qissa: the tale of a lonely ghost
DVD

Qissa: the tale of a lonely ghost ([2015])/ directed by Anup Singh

Rond 1950 voedt een sikh die gevlucht is uit de Punjab zijn vierde dochter als een zoon op om de familiedynastie voort te kunnen zetten.

Recensie

Indisch drama van Anup Singh met Bollywoodster Irrfan Khan. Na de opdeling van Brits-Indië in 1947, vlucht de sikh Umber Singh met zijn familie van Pakistan naar India. Umber bouwt een nieuw bestaan op als eigenaar van een houtkaporganisatie en daar verdient hij goed geld mee. Als zijn vrouw zwanger is van de vierde, hoopt Umber dat het dit keer een zoon zal zijn. Alleen een zoon kan zorgen voor de voortzetting van de familiedynastie. Maar de teleurstelling is groot als er weer een meisje is geboren. Umber is vastbesloten om zijn dochter als jongen op te voeden. Voor het meisje heeft dit grote gevolgen wanneer ze de huwbare leeftijd bereikt. Marco Weijers (Telegraaf 6-11-'14) geeft 3 sterren: 'Regisseur Anup Singh geeft aan de noodlottige gevolgen van Umbers patriarchale dominantie een magische draai die zijn film er niet toegankelijker op maakt. Toch weet hij indruk te maken met Qissa (...). Minstens zo zwaarwegend is dat de cineast inzicht toont in de vernietigende kracht van gekwetste trots.' Openingsfilm op het International Film Festival in Rotterdam. Winnaar van verschillende prijzen, waaronder de Dioraphte Award van 2014 in Rotterdam.

Specificaties

[??] Panjabi | 8711983962736

Titel Qissa: the tale of a lonely ghost
Uniforme titel Qissa
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Anup Singh ; Irrfan Khan ; Tillotama Shome
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge Entertainment, [2015]
Overige gegevens 1 dvd-video (108 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Irrfan Khan, Tillotama Shome. - Punjabi gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Duitsland, 2013
ISBN 8711983962736
PPN 387291261
Thematrefwoord Gender ; Punjab
Taal [??] Panjabi