Versnellen!
Boek

Versnellen! hoe je tegelijk kunt consolideren en innoveren ([2014])/ John Kotter, vertaling [uit het Engels] Tijmen Roozenboom

1. Beperkingen van de hierarchie bij steeds snellere verandering 2. Kansen aangrijpen met een duosysteem 3. De inzet: een gewaarschuwd mens 4. Leiderschap en evolutie 5. De vijf principes en acht versnellers in actie 6. Onvermoeibaar urgentiebesef ontwikkelen en voorleven 7. De grote kans 8. Aan de slag: vragen en antwoorden 9. De (onvermijdelijke) toekomst van strategie Bijlage A: Kunnen je best practices je redden? Een evaluatie Bijlage B: Moet je nu iets ondernemen? Een evaluatieNiets is moeilijker in een bedrijf dan je concentreren op groei en consolidatie, maar tegelijk alert blijven op nieuwe ontwikkelingen. Zelfs als je direct je strategie bijstelt, ben je vaak niet slagvaardig genoeg. Verandermanagement-expert John Kotter legt in dit boek uit dat de bedrijfshierarchie de boosdoener is: die is het hart van je bedrijf, maar is domweg niet toegesneden op een werkelijkheid waarin verandering de norm is. Kotters revolutionaire idee is een duaal besturingssysteem: enerzijds een effectieve hierarchie die groei mogelijk maakt, anderzijds een open netwerkstructuur die tijdig de organisatie bijstuurt. Deze twee kanten van dezelfde managementpraktijk creeren een structuur die duurzaam meegroeit met veranderende markten. Met behulp van vijf principes en acht 'versnellers' maakt Kotter dit idee praktisch uitvoerbaar, in grote en kleine organisaties.Adviezen aan managers die strategische veranderingen in hun bedrijf snel, flexibel en creatief willen doorvoeren.

Aanwezigheid

Recensie

De titel wil aangeven dat strategische uitdagingen door bedrijven snel, flexibel en creatief aangepakt moeten worden om de kansen te benutten omdat die ook steeds sneller komen en voorbij zijn. Dit boek is gebaseerd op nieuw onderzoek. Hieruit blijkt dat de hiërarchie - die veel bedrijven bepaalt - juist de versnelling belemmert. Wat nodig is, blijkt mobiliserend leiderschap te zijn. Beter inhaken op veranderingen in combinatie met een duaal besturingssysteem dat 'change agents' in alle organisatielagen heeft, gebaseerd op mogen - en niet op moeten - en leiderschap en samenwerking. In die omgeving kunnen de vijf principes en acht versnellers uit dit boek werken. Nieuwe inzichten, nieuwe besturingssystemen en nieuwe kennis gecombineerd met aanpakken en praktische aanreikingen. Een vernieuwend en vlot leesbaar boek vanuit ervaring en expertise. De auteur is de goeroe van verandermanagement van de afgelopen decennia terwijl hij up-to-date en modern is. Gericht op leiders en verandermanagers in bedrijven die in dit tijdperk van snelle veranderingen willen presteren.

Specificaties

Nederlands | 9789047007807 | 183 pagina's

Titel Versnellen! : hoe je tegelijk kunt consolideren en innoveren
Auteur John Kotter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Business Contact, [2014]
Overige gegevens 183 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Accelerate. - Harvard Business Review Press, (c)2014
ISBN 9789047007807
PPN 376082895
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Organisatie-ontwikkeling

Relaties/Serie

Business bibliotheek
Boek

Business bibliotheek (1991-...)

vol.
Uitgeleend