Waarom Piketty lezen?
Boek

Waarom Piketty lezen? 49 reflecties op 'Kapitaal in de 21e eeuw' (2014)/ Robert Went (red.), vertaling [uit het Engels]: Twan Zegers

Beschouwingen over het werk van de Franse econoom Piketty over de steeds groter wordende vermogensongelijkheid in de wereld.

Aanwezigheid

Recensie

'Kapitaal in de 21ste eeuw'* van Thomas Piketty geeft op basis van statistisch materiaal een overzicht van de vermogensverdeling in de wereld. De centrale stelling is dat als het rendement op vermogen hoger is dan de economische groei de houders van vermogen steeds rijker worden en de vermogensverdeling steeds schever wordt. Het boek van Piketty is 700 pagina's dik, wordt goed verkocht maar vaak niet uitgelezen. Robert Went heeft 49 artikelen samengebracht van verschillende auteurs die allemaal reageren op het boek van Piketty. Door deze stukken te lezen, krijgt de lezer een goede indruk van de actuele discussie die woedt om Piketty's analyse. Belangrijke onderwerpen daarbij: belasting op vermogen en arbeid, de (on)wenslijkheid van hoger erfrecht, wenselijke inkomens/vermogensverhoudingen. De lezer krijgt een goed overzicht van de discussie die in Nederland onder andere invloed zal hebben op het nieuwe belastingstelsel. Voor de echt geïnteresseerde lezer een aansporing het boek van Piketty helemaal uit te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789089648402 | 226 pagina's

Titel Waarom Piketty lezen? : 49 reflecties op 'Kapitaal in de 21e eeuw'
Secundaire auteur Robert Went ; Twan Zegers
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : AUP, 2014
Overige gegevens 226 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789089648402
PPN 377227145
Rubriekscode 343
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Piketty, Thomas; Capital au XXIe siècle, Le (boek)
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Inkomensverdeling