De avonturen van Beer Dokus
Boek

De avonturen van Beer Dokus ([2014])/ verhalen: Stefan Boonen, stem: Bruno Vanden Broecke ; illustraties: Peter Teunissen ; opname: Geert De Belder

Zes verhalen over Dokus de Beer. Alle dieren in het Grote Bos zijn dol op hem, want Dokus is heel handig en ook behulpzaam. Met veel kleurenillustraties en cd waarop de verhalen worden voorgelezen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

In een grot bij de Bolderberg, midden in het Grote Bos, woont Dokus de Beer. Dokus is geliefd bij alle dieren, want hij is enorm handig en helpt ook nog eens graag. Dus als er dieren in nood zijn, weten ze Dokus te vinden. Zo rijdt hij op zijn fiets het hele bos door als er een harde storm raast om te zorgen dat alle dieren veilig zijn. En als iedereen stinkt omdat de beek is drooggevallen, zorgt hij voor water en hij weet zelfs wat er gedaan moet worden om een spook te vangen! In het eerste verhaal wordt kennisgemaakt met de bewoners van het bos en in de vijf verhalen erna beleeft Beer Dokus spannende en grappige avonturen. Ze verlopen steeds nét anders dan verwacht, wat ze verrassend en fris maakt. Alle hoofdstukken beginnen met dezelfde alinea, wat het herkenbaar maakt voor de jonge doelgroep. De tekst is in twee kolommen gedrukt en voorzien van grappige kleurrijke tekeningen. Op de bijgevoegde cd worden de verhalen voorgelezen door Bruno Vanden Broecke. Het leestempo en zijn stem zijn prettig om naar te luisteren. Hij houdt zich niet altijd letterlijk aan de tekst in het boek, waardoor de verhalen op zeer natuurlijk wijze worden verteld. Tussen de verhalen zijn korte muziekstukjes te horen, ook wordt er gebruikgemaakt van achtergrondgeluiden. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002255786 | 45 pagina's

Titel De avonturen van Beer Dokus
Auteur Stefan Boonen
Secundaire auteur Bruno Vanden Broecke ; Peter Teunissen ; Geert De Belder
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2014]
Overige gegevens 45 pagina's - illustraties - 22 cm - cd
Annotatie Omslag vermeldt: verhalenboek + luister-cd
ISBN 9789002255786
PPN 384095577
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Hulpvaardigheid
Taal Nederlands