Reptielen
Boek

Reptielen ([2014])/ Megan Cooley Peterson, vertaling [uit het Engels]: Vrouwke Klapwijk ; eindredactie: Renate Vergeer

Bekijk en lees welke reptielen er allemaal zijn. Met weetjes over onder andere hun huid, zintuigen en voortplanting. Bevat veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In twaalf hoofdstukken van twee pagina's en een hoofdstuk van vier pagina's wordt in deze foto-encyclopedie vooral visueel het leven van reptielen in beeld gebracht. Het starthoofdstuk handelt over de verdeling van het dierenrijk in soorten. Daarna worden verschillende reptielen voorgesteld en volgt er informatie over onder andere de huid en de schubben, de leefgebieden, etenstijd, de zintuigen, de groei van ei tot volwassen reptiel en ten slotte de oeroude reptielen. Elke bladzijde kent dezelfde opmaak, hetgeen dit boek een wat eentonige, maar wel overzichtelijke lay-out geeft. Onder de groot gedrukte titel staat een korte leadtekst. Niet duidelijk is waarom er in deze begeleidende teksten geen hoofdletters en punten staan. De kleurenfoto's zijn helder en duidelijk en de bijschriften op wisselend een groene en witte achtergrond kort en bondig. Voorin staat een overzichtelijke inhoudsopgave en achterin verwijzingen naar o.a. websites. Maakt deel uit van de serie 'Mijn eerste foto-encyclopedie'*. Gezien de opzet met name een kijkboek voor jonge dierenliefhebbers. Bruikbaar vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752222 | 32 pagina's

Titel Reptielen
Auteur Megan Cooley Peterson
Secundaire auteur Vrouwke Klapwijk ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Show me reptiles. - Capstone Press ltd., (c)2013. - (My first picture encyclopedia)
ISBN 9789461752222
PPN 380481952
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen

Relaties/Serie

Mijn eerste foto-encyclopedie over...
Boek

Mijn eerste foto-encyclopedie over... (2014-...)

vol.
Uitgeleend