Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Arend
Boek

Arend ([2014])/ Steve Parker, vertaling [uit het Engels]: Bianca Mastenbroek ; eindredactie: Renate Vergeer

Arend vertelt in haar dagboek over zichzelf, vanaf haar kuikentijd totdat zij als volwassen vogel op jacht gaat en moeder wordt. Met natuurgetrouwe getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ik, Arend, vertel jullie over mijn leven in de wildernis, vanaf mijn kuikentijd veilig in ons nest hoog in de bergen tot ik zelf moeder ben van twee prachtige kleintjes. Deel uit de serie 'Dierendagboek'*, waarin dit keer een arend haar dagelijks leven in dagboekvorm beschrijft. De spectaculaire getekende kleurenillustraties van deze imposante roofvogels in hun natuurlijke leefomgeving lopen over twee pagina's. Zij tonen de arend in een aanvallende duikvlucht, zich verdedigend, met volle vleugelspanwijdte, loerend op een prooi, met andere roofdieren bij een buit, tijdens de paardans en met jongen. Rode pijltjes met opmerkingen wijzen op aandachtspunten. De tekst - in vrij grote en dunne quasihandschriftletters - ondersteunt de illustraties en is op wisselende rustige kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst. Arend (een vrouwtje) vertelt over haar familie en groei naar volwassenheid, de eerste vliegles, jachttechniek, andere roofdieren en prooien (die zij zelf aparte namen geeft), een partner vinden en een territorium zoeken. Extra informatie staat op (getekende) blaadjes c.q. kaders. Bevat een register en enige verwijzingen. De bladspiegel is wel druk, maar aantrekkelijk. Een onderhoudend boek met boeiende afbeeldingen en informatie. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752024 | 32 pagina's

Titel Arend
Auteur Steve Parker
Secundaire auteur Bianca Mastenbroek ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het leven en de avonturen van de jonge arend - Met register - Vertaling van: Eagle. - QED Publishing, (c)2012. - (Animal diaries)
ISBN 9789461752024
PPN 380494590
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Arenden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Arenden

Relaties/Serie

Dierendagboek
Boek

Dierendagboek (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Steve Parker