Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Olifant
Boek

Olifant ([2014])/ Steve Parker, vertaling [uit het Engels]: Anita van den Bogaart ; eindredactie/bewerking: Renate Vergeer

Olifant vertelt in haar dagboek over zichzelf, vanaf de geboorte op de Afrikaanse savanne totdat ze als bijna volwassen vrouwtje met de groep meetrekt. Met natuurgetrouwe getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Een jonge olifant 'vertelt' in verhalende vorm als ik-persoon over het leven van een Afrikaanse savanneolifant, over de geboorte en het opgroeien, over de dood, het groepsleven, dreigingen en het samenleven met andere dieren. Ieder item beslaat twee pagina's. De olifant vertelt in korte stukjes tekst vanuit zijn eigen optiek, waarbij diergroepen benoemd worden als Groeneters (Zebra's, Antilopen e.d.), Scherpetanden (roofdieren) en Haaksnavels (roofvogels). De spannende en nare dingen in het leven van een olifant worden realistisch maar niet angstaanjagend beschreven. De informatie is relevant en wordt ruimschoots aangevuld met goed getekende illustraties, fotomateriaal, kaders met details, enzovoort. De schrijfstijl is eenvoudig. De korte blokjes tekst zijn gedrukt in losstaande, quasi schrijfletters. Dit deel uit de serie 'Dierendagboek'* bevat een 'moeilijke woorden'-lijst en een register. Deze goed verzorgde, rijk geïllustreerde uitgave met stevige bladzijden is een aanwinst in de categorie dieren, voor o.a. thuis en op school. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461752048 | 32 pagina's

Titel Olifant
Auteur Steve Parker
Secundaire auteur Anita van den Bogaart ; Renate Vergeer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 32 pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Het leven en de avonturen van de jonge olifant - Met register - Vertaling van: Elephant. - QED Publishing, (c)2012. - (Animal diaries)
ISBN 9789461752048
PPN 380494612
Rubriekscode 598.92
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Olifanten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Olifanten

Relaties/Serie

Dierendagboek
Boek

Dierendagboek (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Steve Parker